Bota al contingut principal

Compromís pregunta al Govern de l’Estat per la quasi nul·la inversió adjudicada als pressuposts per a la recuperació de les costes de les comarques de Castelló.

El diputat de Compromís-Equo Joan Baldoví ha registrat pregunta escrita al Congrés dels Diputats per tal de conèixer els motius pels quals el Govern Central continua sense dotar dels fons necessaris al litoral castellonenc i així afavorir els processos de regeneració i recuperació d’aquest.

Baldoví ha preguntat per “la mancança d’inversió per poder realitzar les actuacions que porten anys reivindicant localitats com Benicarló, o per lluitar contra la regressió de la costa, com les localitats de Vinaròs, Peníscola, Almassora, Xilxes, Moncofa o Benicàssim”.

“Si un milió d’euros els sembla suficient, dels quals tres-cents mil són per lluitar contra la regressió costera, a nosaltres ens pareix una broma de mal gust”, ha declarat el diputat de Compromís.

”Ens agradaria conèixer quines actuacions hi ha previstes al litoral castellonenc i així saber quines es podran realitzar i quines no; aquesta manca d’inversió a més afectarà al desenvolupament del turisme i, per tant, a la recuperació econòmica, ja que les localitats afectades tenen aquesta font d’ingressos en un percentatge molt important”, ha remarcat Joan Baldoví.

Per a finalitzar, el diputat de Compromís ha volgut deixar clar que “amb aquesta ridícula dotació per al litoral a més de ficar en perill el medi-ambient i de rebot l’atractiu turístic, es continua amb el greuge patit pels valencians en quant a inversions, comparant-lo amb les realitzades al llarg d’altres zones de l’estat espanyol”.