Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha demanat la compareixença en Les Corts del Vicepresident del Consell i President de l’Aeroport de Castelló, Jose Císcar, per què explique els motius pels quals s’han pagat 11 milions d’euros des de l’any 2006 a una empresa externa d’enginyeria, IV Ingenieros Consultores S.A, quan Aerocas disposa de personal contractat en eixa àrea.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha tingut accés a la relació de contractes signats entre l’Aeroport de Castelló i l’empresa IV Ingenieros Consultores S.A. després de realitzar una petició de documentació a través de Les Corts. Oltra ha pogut contrastar que esta empresa ha facturat a l’Aeroport de Castelló quasi 11 milions d’euros entre febrer del 2006 i maig del 2013 a través d’assistències tècniques relacionades amb la direcció d’obra que s’han anat prorrogant de manera sistemàtica de manera mensual.

IV Ingenieros Consultores S.A. és una de les empreses que formaven la UTE a la qual Carlos Fabra va adjudicar a dit el pla de viabilitat de l’Aeroport en l’any 1998. L’altra empresa que formà aquella UTE fou Ingeniería de Castellón S.A. l’administrador únic de la qual és Rafael Llopis, espòs de l’ex senadora del PP per Castelló Carmen Pardo i pare de l’actual directora de l’Aeroport de Castelló Patricia Llopis Pardo.

“Així ens trobem –ha assenyalat Oltra- amb què el que fou soci del pare de l’actual directora de l’Aeroport de Castelló està sent agraciat amb contractes relacionats amb la construcció d’esta infraestructura quan, en teoria ja està finalitzada, i no està tenint cap ús. Amb l’agreujant de què Aerocas ja té enginyers en plantilla, la qual cosa fa més injustificat encara que l’Aeroport haja de contractar un servei d’enginyeria extern tots els mesos”.

En l’any 2012 IV Ingenieros Consultores S.A. va facturar a l’Aeroport de Castelló un milió d’euros i fins maig de 2013 havia facturat 338.800 euros, tots els pagaments es fan en concepte d’un contracte d’assistència tècnica per la direcció d’obra que va prorrogant-se mensualment. Així ens trobem amb què Aerocas segueix prorrogant i pagant en concepte de direcció d’obra dos anys i mig després de la virtual inauguració de l’aeroport.

Segons ha assenyalat Oltra “a banda del que ens ha costat este aeroport de construir, a banda dels problemes tècnics que té, a banda de tota la parafernàlia que envoltà la inauguració de l’aeroport del abuelito, ara hem de constatar que açò ha sigut una sangria per als valencians”.

“El Consell ha d’aclarir per què s’han pagat estos 11 milions d’euros a una empresa externa tenint Aerocas enginyers en plantilla, quins treballs ha realitzat, perquè s’ha contractat esta empresa en concret i les seues vinculacions amb familiars de membres del PP”, ha conclòs la diputada de Compromís.