Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís Nomdedéu acusa el PP de falta de sensibilitat política cap als milers de ciutadans que es manifesten contra el Castor i contra el fracking al nord de Castelló.

El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, recorda que va ser Compromís qui va propiciar la taula d’experts i l’acord contra el fracking en la Diputació i lamenta que ara el Govern en faça cas omís. Nomdedéu ha lamentat “la total falta de sensibilitat del Govern del PP cap a Castelló, en autoritzar ahir en el Congrés dels Diputats que es puguen agilitzar els tràmits per a autoritzar el fracking”.

Nomdedéu lamenta que “el PP tombara les esmenes presentades per Compromís en el Congrés i per altres grups de l’oposició, desoint les recomanacions de la taula d’experts de la corporació Provincial i el clamor de les comarques del nord de Castelló en contra de qualsevol projecte que supose noves perforacions del subsòl”.

Segons Nomdedéu, “que el PP done llum verda a una normativa sobre el fracking mentre els veïns del Maestrat pateixen una onada de sismes i es manifesten sobre el Castor no és només una falta de sensibilitat política. Mostra una total desídia del Govern del PP cap a Castelló i un menyspreu cap als seus òrgans polítics, ja que tant la Diputació com la majoria de municipis afectats han dit no al fracking”.

EL PARLAMENT FRANCÉS PROHIBIX EL FRACKING, L’ESPANYOL HO AVALA

El portaveu de Compromís en la Diputació lamenta a més que “la decisió de l’Executiu del PP, de desoir les protestes de Castelló contra el fracking i contra el Castor coincidix precisament amb la decisió del Parlament Francés de ser el primer país a prohibir la fractura hidràulica”.

Segons Nomdedéu, mentre en altres parts del món “són sensibles als riscos de tècniques com el fracking i prenen nota dels recents esdeveniments de Vinaròs pel depòsit Castor, el PP és incapaç de paralitzar de forma definitiva el projecte del Castor i tampoc té valentia per prohibir el fracking”.

Nomdedéu considera que, per desgràcia, es demostra que PP i PSOE són el mateix. “El PSOE va donar llum verda al projecte Castor oferint condicions avantatjoses a l’empresa que va executar el depòsit de gas i sense atendre als riscos ambientals que denunciava la ciutadania. El PP fa el mateix, i desoeix les recomanacions dels experts de la Diputació, oblida els acords unànimes de la Diputació en contra del fracking –propiciats per Compromís- i fa cas omís del clamor de les comarques del nord”.