Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, ha registrat una pregunta parlamentària per a saber si el govern espanyol pensa “adoptar alguna mesura davant les autoritats russes perquè deixen en llibertat als activistes de Greenpeace i no els imputen un delicte tan greu”.

En aquest escrit, Baldoví també fa referència a si el govern si “pensa instar a la UE al fet que actue davant aquesta injusta situació”.

En el seu escrit, Baldoví recorda al govern espanyol que 30 activistes de Greenpeace romanen en una presó russa, des del passat 18 de setembre, per encadenar-se en una acció pacífica a la plataforma petrolífera de Gazprom en l’Àrtic en senyal de protesta pels problemes que comporta l’explotació del petroli en aquesta zona. Estan acusats de pirateria, un delicte que en el Codi Penal de la Federació Russa contempla penes d’entre 10 i 15 anys. Una petició absolutament desproporcionada i injusta, que segons el parer de Compromís-Equo requereix la intervenció de tots els governs dels països de la UE i de la pròpia institució europea, ja que s’estan vulnerant els Drets Humans.

Compromís-Equo fa també una crida a la ciutadania perquè participe en les mobilitzacions que s’estan convocant per a demanar l’alliberament dels activistes i perquè no es permeta la persecució de l’activisme i la protesta pacífica.