Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha afirmat avui que la nova reforma educativa aprovada ahir naix ja “morta”, perquè és fruit de la “imposició” i no del consens, i s'”arrossegarà torpement” fins que “el PP perda la majoria absoluta”.

En declaracions als periodistes a Elx, Baldoví ha criticat que, amb la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), l’assignatura de Religió siga “protagonista”, en lloc d’estar en l'”àmbit privat”.

Al seu parer, aquesta reforma educativa, coneguda com ‘la llei Wert’, suposa també un “pas arrere” per a la convivència “sana” entre llengües, que “reobri guerres que no interessen als valencians”.

El diputat de Compromís-Equo ha recordat que la LOMQE no ha aconseguit “ni un sol vot a favor d’una altra força política”, per la qual cosa ha vaticinat que es derogarà quan canvie la majoria parlamentària que sustenta al Govern.

D’altra banda, Baldoví s’ha referit al projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2014 i ha denunciat que, de nou, la província d’Alacant és una de les més penalitzades, amb una inversió per cada alacantí per sota de la mitjana estatal.

“Ha d’haver-hi una inversió d’acord al potencial demogràfic que representa”, segons el parlamentari de Compromís-Equo, qui ha anunciat que, per açò, presentaran diverses esmenes al projecte dels PGE.