Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha assegurat este matí a Benicarló que ja enten perquè els senadors populars valencians no votaren a favor d’una esmena per evitar les prospeccions petrolieres a la costa valenciana.

Segons Morera, “ni els senadors valencians s’oposen ni ara tampoc s’oposarà el president de la Generalitat, perquè si Aznar mana, Rajoy obeeix i Camps fa el que li diga Rajoy, més encara amb els problemes que té amb la justícia i s’ha de fer perdonar pel seu partit, en especial per la direcció de Madrid que és la que mana”.

El parlamentari valencianista ha recordat que les Corts Valencianes, “s’han manifestat unànimement contra les prospeccions i seria molt greu que el president Camps i el seu Consell canviara d’opinió, perquè amb eixe gest deixarien palés el seu menyspreu al parlament valencià i al poble que representa”.

Des de Compromís han animat a que el PP valencià “faça arribar als alcaldes que ha mobilitzat per a fer-se la foto contra les prospeccions les conclusions de la Faes d’Aznar, a vore si estan d’acord com suposem que sí estaran Rajoy i Camps”.

Morera també ha declarat que tot este problema, “ens ha sorprés als valencians per culpa d’un govern central que ens margina i ens ataca i al qual no s’atreveixen a dir absolutament res els socialistes valencians”.

Per a la tercera força de les Corts Valencianes, les prospeccions “no són bones i si, finalment, hi ha petroli en la costa valenciana ens exposem a accidents greus, com el que ha passat al Golf de Mèxic i ens exposem també a perdre el turisme, un dels principals motors econòmics de la nostra terra”.

A més a més, Morera considera que els alts dirigents del PP, “tenen molt d’interés en les prospeccions, tal volta perquè volen convertir-se en xeics que dominen el petroli i les institucions”.