Bota al contingut principal

La veu de Compromís també ha estat present este matí a la protesta de regidors i alcaldes de tot l’estat contra la reforma que el PP vol fer en l’administració local. L’alcalde de Muro (el Comtat), Rafa Climent (en la imatge), ha estat el representant de la coalició que ha llegit part del manifest contra una llei que vol acabar amb l’autonomia dels municipis.

Junt a Climent, també han estat el regidor de Vila-real, Alberto Ibáñez i la regidora de Sagunt i també una de les responsables de l’àrea Institucional de Compromís, Teresa Garcia, qui ha recordat que des de la coalició, “ens hem posicionat des del primer moment en contra de la reforma que vol fer Rajoy, una reforma que fins i tot dins del PP tampoc estan a favor perquè hui a la protesta hem vist a regidors del PP, la qual cosa demostra que el reformisme de Rajoy és una autèntica bogeria, que es fa sense consultar i sense escoltar als qui més saben de l’administració local, que són els ajuntaments”.

Cal destacar que des de Compromís s’han presentat esmenes parcials a la reforma que vol fer el PP. Entre les esmenes, al coalició valencianista, progressista i ecologista també ha incorporat propostes de la formació gallega d’Anova. També, el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha presentant a una esmena a la totalitat.

Segons han recordat des de Compromís, “es tracta d’una llei que és un atac frontal a l’autonomia local, una automomia que no té la culpa del dèficit de les administracions, però ara Rajoy vol fer culpables als ajuntaments”.

També, la reforma atorga competències dels ajuntaments a les autonomies, “i si tenim en compte que la Generalitat té un problema de finançament més que evident, perquè l’estat ens castiga amb menys diners dels que ens pertoquen, el greuge és molt pitjor i el que passa és que eixos serveis que passen a mans de les autonomies no es podran oferir, produint-se així un atac al benestar de les persones, la qual cosa no anem a tolerar ni permetre des de Compromís”, segons ha ssenyalat Garcia.