Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “no podem acceptar que la paralització només es mantinga mentre duren els terratrèmols, perquè reobrir-lo pot significar reactivar-los”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha alertat del perill que “des del govern espanyol vulguen aprofitar el cessament dels tremolors de la terra, que tant de bo que siga ja definitiu, per a reactivar el projecte Castor. Perquè el perill continuarà existint, com ja vam advertir des de Compromís des d’un principi, cada vegada que es torne a posar en marxa el procés d’omplir de gas el dipòsit”.

Pañella ha assegurat que “hi ha raons més que suficients per a decretar el tancament definitiu del magatzem, perquè si es confirma que ara hem aconseguit aturar el procés i evitar que s’arribara a mals majors, no tenim cap garantia que aquest procés no es reinicie si es reprén l’activitat. En aquest sentit, des de Compromís hem exigit que s’anul·le la llicència atorgada, perquè l’informe ambiental ni tan sols conté cap estudi sismològic, malgrat que algunes al·legacions, com ara la de l’Observatori de l’Ebre, l’exigien; a més, existeix la figura de les causes greus sobrevingudes, que l’anul·laria igualment; i no gosaran afirmar que el que ha passat no és una causa greu. I, per tant, si l’informe ambiental és nul, també ho és l’autorització ministerial per a la seua posada en marxa. Tant és així que hem advertit que, si des del ministeri no es tenen en compte aquestes raons, Compromís denunciarà el ministre per prevaricació”.

El diputat de Compromís ha insistit també que “el que ha passat amb el Castor tindria moltes possibilitats de repetir-se, corregit i augmentat, al Maestrat i Els Ports, si s’autoritza l’ús de la destructiva tècnica del fracking. Per això, des de Compromís insistirem allà on calga per a exigir que no siguen autoritzades les prospeccions que vol fer Montero Energy, ni cap altra empresa, a les nostres terres. Cal evitar nous riscos a la població, i ja ha estat suficient amb el que ha passat amb el Castor”.