Anar directament a les notícies

Compromís lamenta que el govern espanyol es negue a parlar d’un model de finançament just per al País Valencià

Publicat el en Economia i Ocupació

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha portat aquest matí el problema del finançament a la sessió de control al Govern. Baldoví, ha intentat, sense èxit, que el ministre Cristóbal Montoro responguera si l’Estat anava a reconèixer els 13.000 milions que té de deute històric amb el poble valencià i si s’anaven a pagar, unes qüestions que el titular d’Hisenda ha eludit contestar, confirmant el model injust vigent que situa al País Valencià en la cua en finançament i al capdavant en pobresa.

Baldoví, en la seua intervenció, ha recordat que el País Valencià, “és dels territoris que tenen el major deute de totes les comunitats autònomes. El nostre dèficit és el major i la despesa de l’Estat per habitant és la menor de tots perquè ingressem un 9% menys que la mitjana i patim un model de finançament insuficient que ens fa perdre a l’any 1.000 milions, que és el que ens ha fet perdre en aquests 10 últims anys més de 13.000 milions, que és el que ha arreplegat en el seu informe els experts als quals el parlament valencià els va encomanar tal tasca”.

El diputat de Compromís ha insistit que els valencians i valencianes, “som més pobres que la mitjana estatal i el que demanem amb el finançament és justícia, una justícia que no tenim amb el model de finançament autonòmic vigent i també en els anteriors. Avui volíem saber si el govern anava a pagar o no i quan eixe deute històric, però el ministre no ha contestat i la seua resposta, més aviat ha sigut un no rotund, un no al benestar de les valencianes i valencians, un no a tenir diners perquè els ciutadans de la nostra terra tinguen els serveis públics essencials garantits. No obstant açò, insistirem i no desistirem a exigir el que és just”, segons ha apuntat Baldoví després del debat d’aquest matí en la cambra baixa.

  • remigio III

    Un finançament just? Si no tenen ni justícia per als nostres compatriotes morts. 43 morts i 47 ferits no els treuen els colors . Creuen vostès que s'acaloraran per robar-nos, com han fet sempre? Ens han ajudat alguna vegada? Ens tornaren els diners , nostres diners dels nostres esforços quan l'aigua ens va entrar a casa? No. Per ells sols som una colònia , igual que Galizia, País Basc, País Valencià, Catalunya, Ses Illes, Andalusia, Astúries… Quins volen seguir igual: Els que viuen de nosaltres. Els que cada viva e-pana els reporta diners sense esforç. Com per exemple al Sr. Monago.