Anar directament a les notícies

Compromís lamenta que el govern espanyol es negue a parlar d’un model de finançament just per al País Valencià

Publicat el en Economia i Ocupació

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha portat aquest matí el problema del finançament a la sessió de control al Govern. Baldoví, ha intentat, sense èxit, que el ministre Cristóbal Montoro responguera si l’Estat anava a reconèixer els 13.000 milions que té de deute històric amb el poble valencià i si s’anaven a pagar, unes qüestions que el titular d’Hisenda ha eludit contestar, confirmant el model injust vigent que situa al País Valencià en la cua en finançament i al capdavant en pobresa.

Baldoví, en la seua intervenció, ha recordat que el País Valencià, “és dels territoris que tenen el major deute de totes les comunitats autònomes. El nostre dèficit és el major i la despesa de l’Estat per habitant és la menor de tots perquè ingressem un 9% menys que la mitjana i patim un model de finançament insuficient que ens fa perdre a l’any 1.000 milions, que és el que ens ha fet perdre en aquests 10 últims anys més de 13.000 milions, que és el que ha arreplegat en el seu informe els experts als quals el parlament valencià els va encomanar tal tasca”.

El diputat de Compromís ha insistit que els valencians i valencianes, “som més pobres que la mitjana estatal i el que demanem amb el finançament és justícia, una justícia que no tenim amb el model de finançament autonòmic vigent i també en els anteriors. Avui volíem saber si el govern anava a pagar o no i quan eixe deute històric, però el ministre no ha contestat i la seua resposta, més aviat ha sigut un no rotund, un no al benestar de les valencianes i valencians, un no a tenir diners perquè els ciutadans de la nostra terra tinguen els serveis públics essencials garantits. No obstant açò, insistirem i no desistirem a exigir el que és just”, segons ha apuntat Baldoví després del debat d’aquest matí en la cambra baixa.