Bota al contingut principal

El diputat de Compromís vol que “el govern valencià es posicione respecte a l’informe dels tècnics per a la Diputació, a proposta de Compromís”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha presentat una pregunta parlamentària a la consellera d’Infraestructures per a saber “què pensa fer el govern valencià en relació amb l’informe tècnic negatiu contra el fracking, elaborat per encàrrec de la Diputació de Castelló, a proposta de Compromís. Volem saber si pensa atendre les recomanacions d’aquesta comissió i, en conseqüència, denegarà els permisos d’investigació mitjançant aquesta tècnica que ha presentat l’empresa Montero Energy”.

Pañella ha explicat que “l’oposició a aquest sistema d’extracció de petroli i gas natural, que ja era majoritària des del principi en les poblacions afectades, s’ha vist ara encara augmentada després dels incidents ocorreguts a la costa del Baix Maestrat i el Montsià com a conseqüència de la desafortunada posada en funcionament del projecte Castor. És per això que seria convenient que el govern valencià tranquil·lizara els ciutadans respecte al nou perill que significaria la posada en marxa de tècniques de fracking a les seues comarques”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís considera que “cal clarificar d’una vegada l’actitud que el Consell del PP pensa dur a terme en relació amb el fracking al Maestrat i els Ports: o fa pública la seua negativa definitiva a acceptar les peticions de Montero Energy, o incrementarà la lluita en contra d’aquesta tècnica, una lluita mantinguda per la ciutadania i pels ajuntaments, fins i tot molts dels governats pel mateix PP. La situació és greu, la població està molt alarmada, i contempla el fracking i el Castor com dos projectes semblants i igualment perillosos, que fan cada vegada més ferma i unànime la seua exigència de retirada. En mans del Consell està ara, per tant, o tranquil·litzar de manera definitiva la població, o encendre encara més els ànims d’una opinió pública indignada per totes les amenaces, algunes futures però d’altres de ben presents, que està patint en aquests moments”.