Bota al contingut principal

Compromís ha denunciat que la promotora de l’aeroport de Castelló, Aerocas, va remetre a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) en febrer de 2013 l’informe de compliments ambientals continguts en la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), “necessari” el 2011 per a la inauguració de la infraestructura, segons ha apuntat la coalició.

Esta data figura en una resposta del Govern espanyol al diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, en què indica que Aerocas va sol·licitar el juny de 2011 la certificació de la infraestructures, per al que ha presentat la documentació corresponents, “que se n’ha anat actualitzant a requeriment del procediment de compensació de deficiències associat a l’exercici de la potestat inspectora d’AESA”.

Respecte a l’informe de compliment de requisits ambientals contingut en la DIA, el Govern assenyala va ser enviat el dia 1 de febrer de 2013, mentre que també informa que respecte al Programa de Seguretat per a l’Aviació Civil es va presentar el dia 19 d’octubre de 2012 un document amb els continguts de l’esmentat programa per a ser avaluats per AESA.

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria va enviar un informe amb l’avaluació dels continguts i comentaris per a la compensació l’1 de febrer de 2013 i, actualment, AESA està en espera de la recepció del Programa de Seguretat corregit, segons la resposta.

Per al coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet, “és una altra mostra més de la precipitació de la inauguració electoralista el 2011, quan després d’una dècada de despesa, gent en nòmina per a l’empresa pública i múltiples contractes estratosfèrics amb empreses i consultaries, a data de hui encara estem pendents d’informes i correccions en la tramitació”.

Així, ha criticat que “molta de la documentació necessària ha estat presentada dos anys després de la inauguració i de la recepció de les obres”, i ha recordat que la garantia en cas de deficiències era d’un any des d’esta recepció. “Per tant, ens veiem amb la paradoxa que encara presentat informes i documentació per a obtenir els permisos de l’aeroport, este ja està fora de garantia”, ha assenyalat.