Bota al contingut principal

Monica Frassoni, Presidenta del Partit Verd Europeu ha realitzat una conferència al Centre Octubre de València en la qual ha analitzat la situació de l’ecologisme polític i la necessitat d’apostar per una economia sostenible com a instrument per a eixir de la crisi.

La diputada de Compromís, Mónica Oltra, ha sigut l’encarregada de realitzar la presentació d’esta destacada líder de l’ecologisme europeu. Oltra ha repassat l’ampli currículum de Monica Frassoni en la lluita política per la defensa del medi ambient i ha destacat “el seu caràcter valent i lluitador, amb què és molt fàcil identificar-se”.

Oltra ha agraït la visita de Frassoni i ha ressaltat la importància de la trobada que els membres de Compromís  estan mantenint amb la Presidenta del Partit Verd Europeu este cap de setmana de cara a aportar solucions transformadores als greus problemes que travessa el País Valencià.

Per la seua banda Frassoni ha destacat la necessitat de constituir una sola força política que represente l’ecologisme com a alternativa real a la dreta, al partit socialista i als partits comunistes, “i açò requereix de la unió de les forces polítiques que componen l’ecologisme, que estiguen presents en les entitats socials i que eixes forces tinguen possibilitats reals d’estar en les institucions”.

“Per al Partit Verd Europeu –ha afegit Frassoni- Compromís representa eixa possibilitat i reconeixem a esta coalició com interlocutora al País Valencià en la defensa de l’economia sostenible i l’ecologisme polític que nosaltres promulguem”.

Segons Frassoni “en la realitat política de l’estat espanyol no es pot entendre la configuració d’una força política que represente l’ecologisme sense tenir en compte la realitats culturals de cada territori i les polítiques de defensa de l’estat del benestar, enfront de les posicions centralistes i reaccionàries”.

Així mateix, la Presidenta del Partit Verd Europeu ha assegurat que ha quedat demostrat en aquells llocs que ho han aplicat que la manera més eficaç per a eixir de la crisi és apostar per l’economia verda, sense descuidar  la protecció social i una forta inversió en educació, noves tecnologies i innovació. Un compromís amb la producció econòmica respectuosa amb el medi ambient que des del Partit Verd Europeu han vingut a nomenar New Green Deal.