Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “les pressions de la concessionària de l’AP-7 són molt poderoses, i sembla que tenen molt d’efecte sobre el govern de Madrid”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “hem de recordar, quantes vegades faça falta, que el govern espanyol va signar fa ja molts anys un conveni amb la Generalitat, pel qual l’estat es comprometia a construir el tram de l’autovia que havia d’unir Vilanova amb la Jana, i enllaçar-hi amb l’autovia catalana. Es tractava d’oferir a conductors i camioners una alternativa ràpida i gratuïta a una AP-7 de peatges elevats i que no han volgut rescatar mai, manara qui manara a Madrid. Aquesta autovia fa anys que hauria d’estar finalitzada, però no ho està; i és que l’ombra de la concessionaria de l’AP-7 és molt allargada, segons sembla”.

El diputat de Compromís diu que “ara ens trobem que els pressupostos generals de l’estat per al 2014 destinen a la construcció d’aquest tram d’autovia la fastuosa quantitat de 20.000 euros. La pregunta és, ja posats, a què pensen destinar aquests diners: A instal·lar-hi cartells amb la promesa que algun dia serà realitat? O a aixecar un monument al “treballador absent”, per commemorar la no presència de persones ni de màquines duent a terme un treball que hauria d’estar executat des de fa molt de temps?”.

Pañella ha declarat que “el representant de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, presentarà una esmena per tal que la partida destinada a aquesta obra siga notablement incrementada, i es puga començar de veritat a treballar en la seua construcció. Però la presentarà perquè és la nostra obligació, com a defensors dels interessos valencians, no perquè pensem seriosament que el PP, que té la majoria a la cambra, vaja a acceptar-la, igual que han fet en tantes vegades anteriors. Ni tans sols els diputats populars que, suposadament, representen en ella els interessos de Castelló. Però ha de quedar constància, en les actes parlamentàries i als mitjans de comunicació, que no tots els diputats valencians són iguals, que no tots es limiten a acatar sense discusió les ordres que els donen les seues direccions de Madrid, ni en aquest tema ni en tants altres que afecten el nostre territori i la nostra gent”.