Anar directament a les notícies

Compromís suggereix al President de les Corts fórmules més econòmiques per editar publicacions institucionals

Publicat el en General

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat una pregunta al president del parlament valencià, Juan Cotino, perquè explique per què motiu l’Anuari de Dret Parlamentari que edita la institució política més important dels valencians, utilitza únicament el castellà.

La publicació, que arreplega des d’estudis a cròniques parlamentàries, compta amb més de 300 pàgines i la publica i paga les Corts.

Per al portaveu de Compromís, Enric Morera, es tracta “d’una despesa totalment innecessària. Més encara si tenim en compte la situació econòmica de la Generalitat Valenciana i de les Corts en particular”.

Compromís també ha censurat “la marginació absoluta a la qual s’ha sotmès la nostra llengua, ja que des de les mateixes Corts, se li ha negat la possibilitat de ser una llengua vehicular en el món jurídic valencià”, en paraules de Morera.

El document dirigit a Juan Cotino, arreplega també suggeriments com editar la publicació en PDF, en castellà, valencià i anglès i fer-ho “en format digital, més assequible i respectuós amb el medi ambient”, ha proposat el Síndic de Compromís.

 • Miquel Villamon

  Quants milions de hores ha perdut la humanitat passant de PDF a processador de text i fulles de càlcul?

  Si s'està per la transparència i per l'estalvi, no es pot reivindicar la publicació en PDF. Per facilitar l'accés als documents (estalviar temps), aquestos han d'estar accessibles en un format fàcilment editable. Que s'acompanyament en PDF amb signatura electrònica és un altre tema que no té res a veure amb la transparència ni amb l'estalvi.

  Si vull revisar comptes, he de passar primer de PDF a Fulla de càlcul.

  Si vull passar a mp3, he de passar primer de PDF a document de text.

  Compromís, el que hauria de fer és reivindicar que el DOCV (abans DOGV) siga totalment accessible i no estar publicat, NOMÉS, en PDF. Per respecte dels valencianoparlants que hem d'anar al BOE per poder accedir a les lleis valencianes fàcilment editables. Malauradament, al BOE estan només en castellà. Però si volem TREBALLAR amb elles, allí les podem trobar en HTML a més d'en PDF.