Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, creu que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha fet un discurs “triomfalista” malgrat haver presentat un projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2014 que no serveixen per a lluitar contra l’atur i que poden aprofundir en els efectes dels dos exercicis anteriors.

En declaracions als mitjans després de la intervenció del ministre davant el Ple de la Cambra baixa, Baldoví ha ironitzat amb que “aquests són els Pressupostos del credo, del crec en la recuperació econòmica i en la creació de llocs de treball”, a pesar que fins i tot el propi quadre macroeconòmic reconeix que l’any pròxim es tancarà amb 30.000 aturats més.

“Aquest Pressupost és assumir, malgrat tot el discurs triomfalista, que no servirà per a crear ocupació encara que ho diga una i mil vegades el ministre. Després de dos Pressupostos, aquest tercer amenaça amb produir més efectes dels quals ja havien produït els altres dos”, ha afegit.

TU A BOSTON I JO A CALIFÒRNIA

A més, el diputat valencià ha fet un paral·lelisme entre les paraules del ministre, que viu “en el món de Disney, amb un 13% més de nous milionaris”, i el món “real, on hi ha tres milions de persones en pobresa severa i 6 milions d’aturats”. “Em recorda a la pel·lícula de ‘Tu a Boston i jo a Califòrnia'”, ha ironitzat.

Finalment, ha criticat que, per tercer any consecutiu, es “castiga de manera inmisericorde” el País Valencià, que torna a perdre inversió pel que fa a la mitjana estatal.