Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, s’ha reunit en Les Corts amb els representants de la Plataforma pel Respecte Social, Juan Carlos Mellado, secretari estatal, Rosario Calvente, tresorera estatal i Ana Mª. Barrero presidenta estatal. La Plataforma pel Respecte Social és una entitat dedicada a la defensa i millora de la qualitat educativa dels xiquets i xiquetes amb necessitats educatives específiques o especials.

Des d’esta plataforma s’ha transmés a la diputada de Compromís la necessitat que per aconseguir una escola inclusiva i integradora s’aprove una llei que permeta que els pares i/o tutors de xiquets amb diversitat, puguen defensar els drets dels seus fills el més fàcilment possible sense haver de patir llargs i costosos tràmits, com podrien ser els procediments judicials, i perquè puguen gaudir el dret a l’educació en centres ordinaris.

En este sentit, han exposat també que una escola integradora s’aconsegueix aportant a les aules mitjans personals i materials per adequar el medi a l’alumne i no a l’inrevés. La individualitat de l’ésser humà, les seues diferents situacions són les barreres que impedeixen el creixement del pensament, si s’aporten els mitjans necessaris aquestes barreres desapareixen.

Oltra s’ha compromés a realitzar iniciatives parlamentàries per aconseguir un sistema educatiu més integrador, per a la qual cosa cal incrementar la inversió pública en educació tant en mitjans materials com humans.