Bota al contingut principal

Ponce: “S’ha acabat el termini donat per la UE i el Consell no ha complit ni el 25% dels objectius de desenvolupament de les directives europees”.

El diputat de Compromís Juan Ponce mitjançant pregunta escrita vol conéixer els motius pels quals el Consell s’ha mostrat incapaç de desenvolupar la normativa europea coneguda com a Xarxa Natura 2000, que recordem és el principal instrument de protecció i conservació de les espècies i hàbitats de la Unió Europea.

El diputat de Compromís insta el Consell a “desenvolupar la Xarxa, ja que el termini va expirar en juliol de l’any 2012 i la norma es va aprovar a l’estiu de l’any 2006; ironitzant “sembla que sis anys no han estat suficients, ja que només han declarat 17 Zones d’especial Conservació (ZECs) i, a més, totes l’any 2013, dels 94 Llocs d’Interés Comunitari (LICs) que hi ha al llarg del país”.

“La desídia que mostra la consellera de Medi Ambient amb aquest tema és alarmant. A nosaltres ens agradaria conéixer si tenen algun criteri en la designació de ZECs que els fa no poder complir amb els terminis que els va donar la UE”, ha reflexionat el diputat de Compromís.

Ponce ha afegit que “volem conéixer, si en tenen, el calendari que preveuen per finalitzar el procés de declaració tant de les Zones d’Especial Conservació, com per a les Zones d’Especial Protecció per a les Aus, així com la dotació econòmica, material i humana que han previst per a tot aquest procés”.

“El procés de consolidació de la Xarxa Natura 2000 que està portant a terme la Conselleria està fora de termini, i a més, no sembla estar realitzat seguint criteris de protecció, conservació o vulnerabilitat de les espècies i hàbitats, sinó amb segons l’aprofitament de treballs anteriors, ja que només es convaliden els plans d’ordenació i rectors com a normes de gestió, el que mostra la nul·la implicació del Consell en temes mediambientals”, ha rematat el diputat de Compromís.