Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha qualificat de “molt lamentable” les declaracions i l’actuació del president de la Generalitat respecte als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2014. Segons Morera, “el País Valencià torna a estar a la cua en finançament per a 2014, ho diuen les dades i els mitjans de comunicació, no tenim cap dubte que som l’autonomia pitjor finançada de totes i ni el PPCV ni el president Fabra tenen cap excusa per a justificar-ho, perquè és injustificable i sap que no és suficient el que ens han concedit per a enguany”.

Morera ha dit que crida molt l’atenció “el silenci del PPCV i del president Fabra, un president feble i que no ens representa a les valencianes i als valencians, per això, animem als diputats del PP valencians que voten a favor de les esmenes que defensarà Joan Baldoví per intentar millorar eixa gran ofensa per al País Valencià que són els Pressupostos Generals de l’Estat, que han anat a pitjor amb Rajoy, demostrant que les seues promeses electorals eren mentida”.

Segons el síndic de Compromís, “nosaltres si que hem fet els deures, i per això hem presentat esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per valor de 1.000 milions d’euros per incrementar la inversió de l’estat en la nostra terra. Amb esta inversió, crearíem vora 18.000 llocs de treball perquè el que ens cal és inversió i estímul públic per a millorar les condicions de vida dels treballadors i, també, crear ocupació en el nostre país”.

Des de Compromís també s’han contestat les declaracions del conseller Moragues, qui ha proposat un debat tècnic, que no polític “i amb eixes declaracions demostra que el Consell no té l’altura política que necessita en estos moments el poble valencià. Li hem de recordar al conseller que els tècnics ja han parlat, que han fet un informe que el president Fabra, presumptament, va portar al ministre Montoro, i on es demostra el mal finançament que hem patit en els darrers 10 anys i que l’estat té un deute de més de 13.000 milions d’euros amb el País Valencià. També, les Corts ens pronunciàrem sobre una reforma estatutària per blindar les inversions territorialitzades i el mateix PPCV ha evitat el debat i l’aprovació”, segons Morera.