Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha qualificat els pressupostos de la Generalitat per al 2014 presentats hui en les Corts pel Consell, com a irreals, allunyats de la greu situació que pateix el País Valencià i mancats de las més mínima ambició de contribuir a la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball.

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha assegurat que “el govern del PP torna a presentar uns pressupostos absolutament irreals en què sobre el paper s’apunten increments en algunes partides que des de l’executiu saben que no es compliran. Açò és una circumstància que denunciem any rere any i que queda evidenciada després, al llarg de l’any, en l’execució real del pressupost, però que des del Consell s’empenyen a repetir enganyant a la ciutadania”.

“Estos pressupostos deixen ben clar que comptem amb un govern que ha tancat els ulls davant la desastrosa situació que pateix el nostre territori i mostren un executiu paralitzat, que no disposa de cap pla per a eixir de la crisi, com ho demostra la nul·la inversió prevista per a impulsar un nou model productiu així com la manca de finançament per a polítiques de generació d’ocupació”.

Per a Compromís, el govern del PP segueix pressupostant en clau d’austericidi, amb uns comptes que, una vegada més, són una estafa social i política per seguir prioritzant el pagament als bancs per damunt de les persones. El Consell continua carregant sobre els diners públics una part molt important de les pèrdues generades pel sector privat o el finançament d’obres públiques inútils.

En eixe sentit Mollà ha criticat “que després dels brutals sobrecostos que ha suposat la construcció i posada en marxa de la Ciutat de Les Arts i les Ciències de València ara el govern del PP injecta 218 milions d’euros més just l’any en què té previst deixar esta infraestructura en mans privades. Unes altres partides sense sentit que reflexa el pressupost de 2014 són els 8 milions d’euros destinats a una Ciutat de la Llum sense activitat o els 8,6 milions per a l’Aeroport de Castelló”.

Compromís celebra la rectificació que suposa la instauració d’un nou impost a la banca, encara que denuncia que el veto a este impost realitzat fins ara pel PP ha suposat deixar d’ingressar uns 230 milions d’euros a l’any vitals per a les nostres arques públiques. Així i tot el govern del PP segueix sense afrontar, per a solucionar la manca d’ingressos, la reforma de la política fiscal autonòmica que necessitem, establint que els qui més tenen més paguen. “Tot açò quan és evident que no hi ha política capaç de fer front a la crisi si no comporta una revisió de la política fiscal”, ha assegurat Mollà.