Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat de vergonyós l’anunci fet hui pel govern valencià de destinar 9 milions d’euros per derivar 7.000 intervencions quirúrgiques a la sanitat privada.

Des de Compromís es recorda que entre l’any 1995 i juny de 2012 els governs del PP van tenir vigent un pla de xoc similar a través de la sanitat privada que es va acabar retirant perquè els responsables sanitaris del moment, els mateixos que van impulsar el model privatitzador, van reconèixer que era més barat operar en hospitals públics. Llavors es va iniciar un pla de reforç per incrementar les operacions en els centres públics.

Segons Oltra, “els hospitals públics estan preparats i han fet un esforç aquests últims mesos per realitzar aquestes operacions sense que supose una càrrega econòmica extra als valencians i valencianes. S’ha realitzant precisament un pla de xoc als hospitals públics, doblant horaris, amb la implicació dels professionals per tenir totes les proves preoperatòries fetes, per disposar de tot preparat per a realitzar les intervencions. Ara, entre altres qüestions, caldrà veure què passa amb totes aquestes proves preoperatòries fetes i si s’hauran de tornar a repetir amb el consegüent increment de la despesa”.

Compromís denuncia que el govern del PP el que vol amb aquesta mesura és afavorir a les empreses del sector privat que fan negoci amb la nostra salut. Aquesta decisió de derivar operacions a la sanitat privada no té res a veure amb la reducció de les llistes d’espera, perquè aquesta reducció es pot fer en els hospitals públics, que ja han fet tot el treball previ per atendre aquestes operacions.

Per a Oltra, “aquest pla de xoc en la sanitat privada forma part d’un nou colp a les arques públiques, un saqueig per beneficiar empreses privades en detriment de l’esforç que han fet milers de professionals de la sanitat pública per reduir les llistes d’espera i optimitzar la qualitat assistencial”.