Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que l’acció del PP d’ahir, intentant impedir la manifestació contra la corrupció de hui i denunciant als seus organitzadors, “és una greu agressió contra la democràcia i contra la constitució d’aquells qui s’omplin la boca parlant de constitucionalisme i llibertat, però després intenten vulnerar els drets més bàsics de la ciutadania”.

Des de Compromís han lamentat que el secretari general del PPCV, “haja actuat com un comissari polític, obeint les instruccions d’aquells que volen vulnerar els drets més bàsics d’un estat democràtic com són la llibertat d’expressió i el dret a la manifestació”. Segons Morera, “la manifestació de hui té molt de sentit, perquè cada dia sabem més coses dels casos de corrupció que esguiten el govern de Camps i perquè ahir mateix, els dirigents del PP protagonitzaren el súmmum del mal govern i resumiren en un sols acte tot el que han fet en estos anys. Inaugurar un aeroport sense avions sols per a donar-li honor i glòria a Carlos Fabra, gastant-se molts milions de les arques públiques, simplement no té nom”.

Per això, des de la coalició valencianista, progressista i ecologista han fet una crida a la ciutadania valenciana, “perquè isquen al carrer hui, a les sis de la vesprada i participen en la manifestació que ha convocat el Col·lectiu Contra la Corrupció. Hem de mostrar el malestar ciutadà front els qui no saben gestionar els diners públics o empren els seus càrrecs per a fer negoci”.

El líder valencianista també ha aprofitat per a mostrar tota la seua solidaritat a la seua companya de coalició Reyes Matamales. “Crida l’atenció que figuren altres organitzadors de la manifestació i que la denúncia del PP haja estat contra qui és candidata de la llista autonòmica de la Coalició Compromís. La persecució contra nosaltres, per ser una oposició vertadera i valenta està traduint-se en una persecució total del PP que intenta callar-nos amb denúncies, però no ho aconseguiran perquè nosaltres continuarem defensant la transparència, la llibertat i la democràcia. Volem unes institucions públiques que estime la ciutadania i netes de corruptes, per això continuarem fent el que hem fet i ho continuarem fent en la propera legislatura perquè moltíssimes ciutadanes i ciutadans ja estan farts de les actituds del PP i han vist en Compromís l’autèntica alternativa als qui sols saben actuar amb censura, denúncies i mentides”.

Per altra banda, el candidat a la Presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís ha demanat explicacions al secretari general del PSOE valencià, Jorge Alarte, “perquè diu que participarà en la concentració contra la corrupció d’esta vesprada però té encara molts temes pendents a resoldre també en el seu partit en estos termes, en especial en les comarques del sud i estaria bé que si va a un acte d’eixes característiques almenys que ho faça amb els deures fets”.