Anar directament a les notícies

Compromís inquireix al govern del PP sobre la privatització de les proves amb rajos X

Publicat el en Sanitat i Benestar

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha registrat una pregunta parlamentària en Les Corts en què inquireix al Consell sobre si la privatització de les proves radiològiques amb rajos X de la sanitat valenciana està inclosa dins de les privatitzacions de serveis públics que han anunciat per a 2014.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el govern del PP, en la presentació dels pressupostos de la Generalitat per al 2014, ha anunciat que va a escometre més privatitzacions com a mesura per a quadrar els seus comptes i volem saber si la radiologia bàsica serà privatitzada”.

Les nefastes conseqüències per a l’erari públic i per l’atenció als ciutadans que ha suposat la privatització de la radiologia avançada, les ressonàncies magnètiques, és la constatació de què la privatització de serveis públics és una ruïna i només ha servit per a beneficiar econòmicament a unes empreses molt concretes de l’entorn del PP. Les privatitzacions, a més de suposar un absolut saqueig dels fons públics, minven greument la qualitat assistencial”.

“Tenim coneixement –ha afegit Oltra- de què des del PP ja es plantejaren la privatització de les proves de rajos X l’any 2010 i tractaren de començar per l’Hospital General de València. Per això no ens estranyaria que des del Consell ho tornen a intentar i incloguen estes proves radiològiques dins de les privatitzacions que van a escometre en 2014”.

És per això que des de Compromís s’exigeix al govern del PP que explique si està dins dels seus plans privatitzar el servei públic de radiologia bàsica, cosa a què tot apunta. “Ja tenen privatitzada la radiologia avançada i per les fusions d’empreses que ha hagut en el sector en els últims mesos estem convençuts que la major adjudicatària del Consell en ressonàncies magnètiques, Eresa, serà novament la beneficiària.

Segons Oltra, “que Eresa s’haja fusionat amb empreses amb experiència en rajos X és un signe clar que el govern valencià ja ha pres la decisió de privatitzar el servei de radiologia bàsica i ha pres la decisió de qui ha de ser l’adjudicatària, que és l’empresa que ha sigut beneficiada en els últims anys i que a més està incomplint els plecs de condicions, sense que ningú els obligue a complir amb allò a què estan obligats. Esta és una maniobra més en el saqueig de les arques públiques per afavorir una empresa amiga del PP, abaixant el nivell assistencial que els valencians ens mereixem”.

“Ací el conseller de Sanitat i el govern del PP en general el que tenen com a prioritat és afavorir a les empreses per a què facen negoci i nosaltres des de Compromís el que exigim és un govern que afavorisca els ciutadans i els pacients per a què estem ben atesos, eixa és la diferència i per això inquirim al govern valencià sobre les seues intencions i anem a fer tot el possible per a evitar esta nova privatització que suposarà una baixada de qualitat i un encariment del servici per beneficiar una empresa privada”, ha conclòs Oltra.

  • Manuel Ricart

    La privatización de las Resonancias Magnéticas ha sido y sigue siendo uno de los mayores fraudes que ha implantado e impuesto el PP en nuestra Comunidad Valenciana. Se comenzó en la época en que el ínclito Serafín Castellano era Conseller de Sanidad. Se estableció ninguneando y desoyendo las recomendaciones que entonces hizo la Sociedad Española de Radiología Médica (SERAM) y su filial, la Sociedad Valenciana de Radiología Médica (SVRM), para que no se produjera. Ya entonces, se advirtió que el sistema sería mucho más caro, como así se ha demostrado con el paso del tiempo, lo cual ha supuseto un sobre coste que hemos pagado y seguimos pagando todos los valencianos. Además, este sistema, es mucho peor para los pacientes, que han tenido que sufrir, en algunos casos: traslados innecesarios, dudas diagnósticas y discrepancias en los diagnósticos entre la empresa privada y los Servicios de Radiodiagnóstico de los hospitales públicos. Amén de que con esta medida, se ha impedido ha muchísimos profesionales públicos (radiológos, enfermeros y técnicos de radiodiagnóstico) trabajar con la herramienta más sofisticada, y una de las más utiles de nuestra querida especialidad, como es la RM.
    Y todo ello se ha montado para favorecer a unas personas adineradas y con mucho poder, que han conseguido hacerse aún más ricas. Esta medida ha sido y sigue siendo propia de de un "país bananero", en el que nuestros gobernates anteponen los intereses de sus amigos ricos por encima de gran cantidad de profesionales de los hospitales públicos, y lo que es peor por encima de los pacientes y de los contribuyentes (que somos todos) de nuestra Comunidad.
    Sólo faltaría que ahora privatizaran también la Radiología básica…eso ya sería el colmo de la desvergüenza…¡¡ Ójala, no lo permitáis!! ¡¡ Ójala, no lo permitamos entre todos !!