Bota al contingut principal

Amb motiu del final de legislatura la Presidenta de Les Corts ha regalat a cada diputat del parlament valencià tres serigrafies dels artistes Miquel Navarro, José Antonio Orts i Bernardí Roig. Es tracta d’una edició de l’Institut Valencià d’Art Moder limitada a 160 exemplars titulada Homenatge a Jaume I.

Els quatre diputats del grup Compromís han signat una carat dirigida a la Presidenta de Les Corts, Milagrosa Martínez, en què li comuniquen que no accepten este obsequi i què van a obrir una bossa per a que s’apunten les ONG’s que ho decidisquen i així sortejar entre elles els quatre jocs de serigrafies per a què puguen finançar projectes de solidaritat.

En este escrit els diputats de Compromís argumenten la seua decisió en què “en una legislatura marcada pel retall de salaris als empleats públics -també els de Les Corts-, per la congelació de les pensions i d’altres retalls de drets socials en nom d’una austeritat que sempre afecta els mateixos, no ens sembla ni correcte ni moral acceptar este regal”.

“Potser en una situació política en què es respectaren les regles democràtiques i econòmiques, aquest seria un colofó lògic de legislatura, però no ho pot ser en un moment polític i econòmic com el que estem vivint. Tampoc no ajuda la manca de transparència amb què el Consell ha adjudicat, contractat i beneficiat amb diners públics, la qual cosa fa que en este moment qualsevol tria o adjudicació estiga sota sospita de beneficiar sempre aquells que menys molestos resulten al poder. No és eixa la idea que tenim d’una política que tinga com a objectiu una societat lliure i plural”, conclouen els parlamentaris.