Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “si els valencians no veiem els canals de televisió de Catalunya és perquè el PP del Consell no vol, i no per cap raó tècnica”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha recordat que “el passat 30 d’abril es va signar un acord de reciprocitat entre les Generalitats Valenciana i Catalana per a que TV3 es poguera veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya. Però mig any després, l’acord encara no s’ha executat”.

Pañella ha explicat que “els valencians continuem, com des de fa quasi tres anys, sense veure TV3, i Catalunya sense rebre Canal 9. Tots dos governs tenen la responsabilitat de fer efectiu l’acord que van tancar, però la Generalitat Valenciana s’excusa en la manca d’un nou múltiplex per a emetre els canals de Televisió de Catalunya i diu que la reciprocitat resta supeditada al fet que el govern espanyol autoritze un altre múltiplex ‘per a la correcta emissió dels canals’. Però actualment el govern valencià te dos múltiplexs, i en aquests múltiplexs hi ha tres canals que emeten doblats. Per tant, es podrien fer servir per a l’emissió de TV3. Tècnicament no hi hauria cap impediment”.

Davant d’aquest fet, el diputat de Compromís ha preguntat al Consell “si existeixen o no en l’actualitat possibilitats tècniques per a dur a terme l’acord de reciprocitat, així com per quin motiu no s’acompleix aquest acord d’intercanvi de recepció entre TV3 i Canal 9”. I ha assegurat que “molt ens temem que tot no haja estat sinó una maniobra del PP, per mirar d’acallar les veus que, fins i tot dins dels seus mateixos votants, demanaven la recuperació del senyal de TV3, però al mateix temps, amb l’excusa de la no concessió del múltiplex que hauria d‘atorgar el govern espanyol –del seu mateix partit, no ho oblidem— donar-li llargues a una reivindicació molt sentida per una part important de la ciutadania”.