Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “volem conéixer els aspectes tècnics del projecte, abans de donar-li o no suport”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “el nostre grup parlamentari ha exigit al Consell que ens facilite els informes sobre el projecte de creació d’una mina d’arenes silícies en les partides Mas de Tarragó i Covantoll, situades en els termes municipals de Vilanova i les Coves. Volem conéixer els aspectes tècnics del projecte, els informes mediambientals i tot allò que tindria a veure amb les afectacions del projecte sobre les persones”.

Pañella ha assegurat que “de base, i abans d’estudiar aquests informes, des de Compromís no ens posicionem ni a favor ni en contra del projecte, simplement supeditem el nostre possible suport a conéixer els seus detalls, la seua “lletra petita” i sobretot a tindre plenes garanties tant des del punt de vista sanitari com mediambiental de la inocuïtat del projecte de mina en qüestió”.

El diputat de Compromís ha declarat que “per desgràcia, experiències recents en aquest sentit -per exemple, el projecte d’una mina caliça a cel obert que es volia dur a terme a Culla, i que la moblització ciutadana va aconseguir paralitzar- ens obliguen a desconfiar de base dels projectes d’aquesta mena. Com diu l’expressió popular, “dels escarmentats, els avisats”. Per això hem demanat aquests informes i la nostra intenció és estudiar-los amb deteniment, amb la col·laboració dels experts, i sempre en contacte amb les accions que duguen a terme els dos ajuntaments implicats”.