Anar directament a les notícies

Morera fa una crida al consens per evitar el tancament de RTVV per part dels “pitjors governants que ha tingut el País Valencià en la seua història”

Publicat el en General

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat davant l’imminent anunci de tancament de RTVV per part del Consell que s’ha arribat a l’actual situació, “per la incompetència pública, sobrada i manifesta del PP, dels pitjors governants que ha tingut el País Valencià en tota la seua història”.

Morera ha insistit que la solució “no és dir que es tanca i ja està,la solució ara és demostrar altura política i fer un consens molt ampli, com el que ja vàrem proposar nosaltres en juny de 2012 i que el PP va rebutjar. No podem perdre RTVV i per a no perdre-la, hem de refer-la, negociant la seua viabilitat i escoltant als qui saben, que són els treballadors i la indústria audiovisual valenciana”.

El síndic de Compromís ha insistit que tancar “és la via fàcil, la dels covards i la dels qui no saben gestionar ni solucionar problemes. La vertadera societat civil valenciana ja va proposar en el seu dia un acord, la Declaració de Burjassot, per a donar viabilitat a la nostra RTVV i eixa viabilitat passa per convertir la nostra RTVV en una radiotelevisió pública, indenpendent, transparent, de qualitat, en valencià i en servei al nostre poble”.

Segons Morera, “alguns consellers de Fabra i alguns diputats del PPCV es passen el dia parlant de les senyes d’identitat valenciana, però no fan res quan el Consell amenaça amb acabar amb una senya nostra, que és RTVV, que ha perdut la seua credibilitat i audiència perquè s’ha convertit en un altaveu del govern, quan la seua tasca havia de ser la pluralitat, la independència, la vocació de servei, la proximitat i la promoció de la llengua i la cultura del nostre poble. Malgrat tot això, les valencianes i els valencians necessitem una RTVV sense corrupció, pública, de qualitat i en valencià i fem una crida al trellat i al consens”.

 • FRANCESC MONFORT

  ENCARA QUE LA RTVV ENS HA DEGRADAT ALS VALENCIANS/NES,NO PODEM DEIXAR-LA DESAPAREIXER, SEMPRE QUEDA L´ESPERANÇA DE ALGUN DIA CANVIAR-LA,FER-LA PLURAL, VALENCIANA I CULTA,PERÒ CULTA DE VERITAT,NO DE BARRAQUETA.

 • Jordi

  El que cal tancar no és Canal 9 sinó el Govern de Fabra, per irresponsables i incompetents. Impeachment a Fabra ja!

 • Soledad

  que van a hacer ustedes para evitar el cierre de RTVV y que la compren en la sombra, ayer creí entender algo del marido de la Cospedal?. Gracias

 • josep lluis peris

  Cal consensuar amb totes les forces polítiques menys el PP una mobilització contundent per demanar eleccions anticipades. Cal implicar el món fester, falles, fogueres, moros i cristians per presionar al pp i obligar-los a no tancar canal 9

 • Miquel Castillo

  És una vertadera llàstima haver desperdiciat l’oportunitat de tenir una ràdio i una televisió pública i no haver actuat, des d’elles, per a promocionar la nostra llengua i cultura. Sobretot des de la televisió, que estava de cul al poble, era un pamflet del PP, les opinions polítiques alternatives les tenia proscrites, la censura ho controlava tot i on cada vegada s’escoltava menys el valencià. Hui ens trobem que els autors, còmplices i súbdits, d’aquesta farsa de televisió, l’han tancada perquè se’ls ha fet inassumible econòmicament. Hem de plorar perquè es tanca un femer que és en el que han convertit Nou els seus gestors? Hem de confiar que, si evitem que es tanque, RTVV deixarà de ser partidista i castellana? Canal 9, malgrat haver anat perdent audiència per la seua tendenciositat i poca professionalitat, els ha servit per traslladar a un sector de la població els seus missatges. Els ha sigut útil. Potser, ja han pensat en una manera de seguir mantenint el control i la seua propaganda mediàtica sense necessitat d’una estructura pública. Igual ja han dissenyat la manera de que també la paguem entre tots i totes I per això la tanquen. Això ho dirà el temps.
  jO VULL UNA RÀDIO TELEVISIÓ PÚBLICA, PERÒ EN VALENCIÀ, DE QUALITAT, PLURAL, INDEPENDENT I PRÒXIMA. SI NO VA A SER AIXÍ, MILLOR TANCADA I SOTERRADA PER A QUÈ NO ENS ARRIBE L'OLOR A PODRIT.

Imatge destacada
General TWITTER