Bota al contingut principal

Amb la música de Sènior en directe i amb el suport de més de 500 persones, la Coalició Compromís ha fet un acte multitudinari a la ciutat de València per a presentar les seues prioritats de govern per a posar en marxa després de les eleccions del 22 de maig. Joan Ribó, Josep Maria Pañella, Mireia Mollà, Mònica Oltra i Enric Morera han intervingut en un acte on també han parlat altres candidats locals i autonòmics i on s’han llançat projectes i iniciatives per a canviar la situació catastròfica que pateix el País Valencià per culpa dels governs valencià i central.

De fet, Morera no ha estat indiferent a l’anunci de José Luis Rodríguez Zapatero de no repetir com a candidat a la presidència del Govern. El cap de llista de la Coalició Compromís li ha desitjat “bon vent i barca nova” al dirigent espanyol que no ha estat capa d’afrontar la crisi i de frenar l’alta taxa de desocupació.

Però en Compromís han anat més enllà i han parlat de propostes concretes. De transport públic, d’economia sostenible, de ciutats verdes i habitables. S’ha parlat del suport als sectors culturals durant tot l’any, del respecte i promoció de la llengua, de dignificar les societats musicals i les escoles de música, com ha recordat el diputat per Castelló, Josep Maria Pañella.

El problema de les hipoteques, eixe que no volen resoldre ni PP ni PSOE, també ha estat tractat per la jove parlamentària i cap de llista per la circumscripció d’Alacant, Mireia Mollà, qui ha defensat la proposta de Compromís que va estar rebutjada a les Corts i que des de la coalició continuaran defensant per aconseguir que la dació de l’habitatge en siga prou per a cancel·lar una hipoteca. “És una petició de la ciutadania de la que alguns parlaments i jutges ja estan fent cas i ací, al País Valencià, nosaltres ho defensem i ho continuarem defensant perquè és de justícia”, segons ha declarat Mireia Mollà.

Mònica Oltra ha estat rebuda per una gran ovació i ha parlat de la política que agrada fer en Compromís, la política de la felicitat de tots els dies, la de solucionar els problemes del dia a dia i de les xicotetes coses, front als grans dispendis del PP “que han deixat les arques buides i han generat més de mig milió de desocupats en la nostra terra”. Oltra ha defensat un model públic de qualitat d’ensenyament, de sanitat i de molts altres serveis públics, “que és on han d’anar a parar els diners de les valencianes i els valencians”.

Amb tot un auditori en ple i amb els crits de “president, president”, Enric Morera ha estat rebut per mig miler de militants, simpatitzants i candidats dels partits que integren la Coalició Compromís en moltíssimes poblacions del País Valencià. Morera ha parlat del què preocupa a Compromís que és el que preocupa a la gran majoria de valencianes i valencians: la desocupació i per això, Morera ha assegurat que en l’acció de govern de Compromís està la prioritat de crear 50.000 nous llocs de treball de manera immediata. “I això és fàcil –ha assegurat Morera- perquè acabarem amb tota la cort d’assessors, càrrecs de confiança i gent col·locada a dit pel PP en empreses, fundacions i conselleries que cobren molt i no fan res”.

El candidat a la presidència de la Generalitat per la coalició valencianista, progressista i ecologista ha fet també comentaris de temes d’actualitat, com la falta de tacte del president de la Diputació de València, Alfonso Rus amb les persones amb discapacitats o la gran estafa de l’aeroport de Castelló. Morera ha parlat d’una altra forma de fer política i de fet, els candidats de Compromís que hui han participat en l’acte portaven el llaç solidari del Dia Mundial de l’Autisme. “Nosaltres portem quatre anys fent política escoltant a les persones, a totes les persones que necessiten ser escoltats pels polítics i que necessiten solucions perquè nosaltres entenem la política i la democràcia com un servei constant a la ciutadania”, ha dit Morera.