Bota al contingut principal

El portaveu de Compromis adverteix que quedar-se a casa o votar en blanc “és ajudar a Camps, la corrupció i la pitjor dreta de les democràcies occidentals de la història”.

El candidat a la Presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, ha participat este matí en els actes de la Trobada d’Escoles en Valencià de Sagunt, on ha declarat que la renúncia de Zapatero, “certifica el fracàs de la proposta política del PSOE, i condemna a la seua sucursal valenciana al pitjor resultat de la seua història”.

Per açò, el líder valencianista ha demanat que el pròxim 22M, “els progressistes valencians donen el seu suport a plantar la cara a la crisi i als qui l’han consentida. Demanaré el vot a tots aquells els qui van votar a Zapatero en 2008, persona a persona, per a dir-los que podem fer les coses d’una manera diferent”.

Morera considera que el PSPV no té un projecte polític propi més enllà de les denúncies de corrupció de les quals en la seua opinió, s’han d’encarregar jutges i fiscals i per açò, el portaveu i candidat de Coalició Compromís, Enric Morera, ha valorat hui l’anunci de José Luis Rodríguez Zapatero com “la certificació del fracàs de la proposta política del PSOE per a la societat, un projecte que ha entrat en reconstrucció abans del 22 de maig. I el buit que genera la creació d’un nou lideratge polític, de cercar noves propostes, condueix al PSPV que sempre mira a Madrid primer, al pitjor resultat de la seua història. Alarte no té autonomia per a proposar res nou i haurà d’esperar al resultat de les primàries, que es pronostiquen per a setembre, per a oferir com a delegat de la franquícia del PSOE en el nostre territori, una alternativa de govern”.

Així considera que “el programa del PSPV, més enllà de la denúncia de la corrupció, no té contingut algun que siga creïble. I de la corrupció cal deixar que s’ocupen jutges i fiscals. Nosaltres hem d’exigir justícia i amb rapidesa, demanar responsabilitats polítiques als quals han ficat la mà en la caixa per a beneficiar als seus amics i pagar-se i la campanya electoral. Però els ciutadans esperen propostes per a eixir de la crisi i canviar les coses que ens han portat esta situació de convulsió social que ni PP i PSOE controlen. Són part del problema i no de la solució”.

Per a Enric Morera, “els últims anys han sigut de crisi econòmica i de crisi institucional per la ineficàcia de Camps i els seus problemes judicials. Anys d’un fort increment de l’atur i del tancament de moltes empreses mentre els uns i els altres ens han volgut enganyar, deixant com a fruit la desafecció de la gran majoria dels valencians de les pròpies institucions”.

Davant açò s’explica que molts valencians, “han vist o amenaçades les seues expectatives de benestar per al present i el futur. S’ha instal·lat el descoratjament sobre les possibilitats reals per a guanyar a la crisi social i econòmica que patim”.