Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat hui que “els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2014 són un nou insult a la ciutadania d’Elx, ja que estan un any més discriminant, un any més perjudicant i un any més castigant els ciutadans i ciutadanes, que reben al voltant de 100 euros menys que la mitjana estatal”.

Baldoví ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha ofert hui a Elx, junt al portaveu de Compromís al Baix Vinalopó, Ignasi Candela.

El diputat de Compromís-Equo ha indicat que “reclamem unes inversions que entenem que són necessàries al municipi d’Elx i de la comarca en àmbits com infraestructures, cultura, agricultura i medi ambient i, per tant, no entenem l’actitud del PP al negar-se a presentar ni una sola esmena, perjudicant els interessos dels il·licitans i il·licitanes i valencians en general”.

Ignasi Candela ha detallat que “hem presentat una esmena de tres milions d’euros per combatre la plaga del morrut roig, un problema sobre el que el Govern central ha de conscienciar-se i destinar els recursos pertinents abans que la situació siga del tot irreversible”.

“També hem registrat una esmena de tres milions d’euros per reclamar la cessió de la Dama a Elx i revitalitzar així l’àmbit cultural del municipi, com hem reivindicat també que es destinen 10 milions d’euros per a realitzar les obres de modernització del Tercer Canal, que continuen paralitzades en l’actualitat”, ha destacat.

El portaveu comarcal ha indicat al mateix temps que “demanem un milió d’euros per al projecte de modernització de la línia de rodalies Alacant-Múrcia i altre milió d’euros per a la connexió en tren de l’aeroport de l’Altet, una infraestructura bàsica per un aeròdrom de tanta importància, així com augmentar fins 24 milions d’euros la partida per a la ronda sud, per tal que les obres finalitzen en 2014 i no en 2016”.

“Alhora, hem volgut exigir una partida que és bàsica per al sector del calçat i que passa per incrementar fins 30 milions d’euros les ajudes a la internacionalització de l’empresa”, ha conclòs Ignasi Candela.