Bota al contingut principal

Compromís demana la dimissió o destitució de Wert i que les partides per a assessors ministerials i alts càrrecs de Rajoy es destinen per a l’educació.

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, considera que la rectificació del ministre Wert en el tema de les beques Erasmus “posa en evidència que no pot continuar ni un segon més al capdavant del ministeri un responsable com Wert, que improvisa mesures totalment contràries al que necessita la societat i després, quan té a tota la comunitat educativa en contra, és quan rectifica. L’actual situació no permet que es produïsquen més sainets com els quals interpreta Wert i per açò, fa falta que presente la seua dimissió i, si no ho fa, fa falta que siga destituït”.

Segons Baldoví, “el PP no deixa estudiar, ni ací ni fora, està creant tota una generació jove que no té un lloc de treball, a més tenim el major atur juvenil de la Comuniat Europea i tampoc no s’afavoreix la seua preparació acadèmica. Recordem que l’any passat ja van eliminar les beques “Séneca” (per a estudiar en altres universitats de l’estat), i és que la política educativa del PP és “si pots pagar pots fer-ho i si no, gens. Aquesta és la política del PP de destrossar l’educació pública”.

El parlamentari de Compromís considera que, a més de la rectificació que ja ha fet el ministre, “ara deu una disculpa, per a demostrar que té educació, als joves afectats i a les seues famílies, perquè ha provocat una situació d’angoixa innecessària. Ara estem en uns moments en què hem d’apostar per la millor preparació dels nostres joves, per a tractar que tot el seu saber s’aprofite per a poder eixir d’aquesta crisi. Per açò, la Unió Europea ha augmentat el pressupost per a mobilitats internacionals en el pròxim programa Erasmus i no tenia sentit que el govern espanyol procedira a fer el contrari que a Europa”.

En aquest sentit, Baldoví ha suggerit en el govern central que, si vol aplicar retallades, “ho té molt fàcil, poden començar per enviar al carrer als assessors ministerials, que fins al mes de setembre han cobrat 28 milions d’euros per a fer no sabem molt bé què, o també poden retallar en alts càrrecs, eixes 455 persones que s’han repartit prop de 58,6 milions d’euros. Amb açò ja n’hi ha de sobra per a pagar les beques Erasmus i facilitar la formació internacional dels nostres joves”.