Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari de Compromís en les Corts, Enric Morera, i els diputats de la seua formació Fran Ferri, Juan Ponce i Mireia Mollà han abandonat aquest dimecres la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda al crit de “vergonya” i “dimissió” pel tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) anunciat aquest dimarts per la Generalitat.

Els parlamentaris de la coalició d’esquerres han abandonat la comissió abans que el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, donara a conèixer el pressupost del seu departament per a 2014.

Morera ha explicat als mitjans de comunicació, una vegada fora de la sala, que Compromís “se’n va perquè aquest Govern no dóna respostes davant una anormalitat”. “No podem consentir que vulga aparentar normalitat quan s’ha decidit de forma poc legítima tancar RTVV”, ha indicat.

El síndic de Compromís ha recordat que el PP “ha ficat tota la trama de corrupció dins de RTVV” i considera que “ara hauria d’estar explicant per què la volen tancar, i no aparentar una normalitat que no es creu ningú”. “Aquest Govern està en fallida. Sol·licitem la dimissió de Fabra i eleccions anticipades ja”, ha demanat.

Morera ha apuntat que en la comissió que han abandonat “s’anava a parlar d’uns pressupostos que després no executen, del que no donen cap explicació perquè són opacs i que no serveixen per a eixir de la crisi”. El síndic de Compromís creu que en el cas del tancament de RTVV s’està “en una situació gravíssima, no expliquen, no donen la cara i no consensuen amb els treballadors, a més de no acceptar que han d’aplicar una sentència”, ha finalitzat.