Bota al contingut principal

“Tancant RTVV s’està apostant per la corrupció”. Així de rotunda s’ha mostrat la diputada de Compromís a les Corts, Mónica Oltra, en unes declaracions realitzades aquest dimecres en el programa Más Vale Tarde de La Sexta. Oltra ha fet referència al fet que Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha format part d’una xarxa clientelar del Partit Popular que ha servit als seus interessos.

Oltra ha catalogat com una “canallada” que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, haja contraposat la sanitat i l’educació a tenir una televisió pública. “Fa uns mesos comprem per 40 milions d’euros l’empresa privada Valmor, que gestionava la Fórmula 1. Només ens en va costar un, però tenia un deute de 40”, s’ha lamentat Oltra.

“Sí que tenim diners per a açò, que no era un servei essencial, i també per a un aeroport per als vianants i per a la Ciutat de la Llum” ha reiterat. Oltra ha repetit que la televisió pública és un dret essencial que “ens dóna dret a ser ciutadans”. La diputada ha destacat que la corrupció al País Valencià ha desviat molts diners públics cap als interessos del PP i de particulars.

“Ací hi ha imputats per Gürtel, per la visita del Papa, hi ha un processat per abusos sexuals a treballadores de la casa i el que hauria de fer-se és demanar als corruptes que retornen els diners”, ha insistit Oltra. “No és l’educació o la televisió, és la decència o la corrupció”. Oltra ha tancat dient que el motiu pel qual es pretén tancar RTVV és que té suficients televisions minoritàries que li alcen la veu. “Una televisió pública d’una comunitat pròpia ens projecta”.