Bota al contingut principal

Amb el títol ‘Quina Reforma Local Volen Fer?’ la sectorial de Benestar Social de la coalició Compromís ha organitzat una xarrada per a demà divendres, 8 de novembre, a les 19,30 hores al Centre Octubre de València (carrer Sant Ferran 12) en què s’analitzarà la reforma local que està impulsant el govern de Mariano Rajoy i la seua incidència en les polítiques de benestar social que en estos moments desenvolupen els ajuntaments.

Mitjançant este acte, Compromís vol posar de relleu que l’aplicació de la reforma que pretén imposar el PP suposarà la desaparició i privatització de molts serveis públics, la destrucció de milers de llocs de treball, així com l’allunyament de l’atenció personalitzada que ara gaudeixen els ciutadans de tots els pobles i ciutats valencianes.

Els ponents d’esta xerrada seran Xavier Uceda (Professor Facultat Ciències Socials Universitat de València), Mireia Mollà (Diputada en les Corts Valencianes), Amparo Moreno (Directora d’Acció Social de Cáritas), Julio Conesa (Responsable d’Administració Local CCOO PV), Paqui Ruiz (Col·legi de Treball Social València) i Reyes Matamales (Sectorial de Benestar Social de Compromis).

A través de les intervencions d’estos ponents s’analitzaran les conseqüències d’un reforma que suposarà un atemptat directe a l’autonomia local i repercutirà en forma de deteriorament de la prestació dels serveis públics, així com la discriminació entre ajuntaments de primera i segona classe, depenent del nombre d’habitants que tinga el municipi.

Des de Compromís es vol denunciar, a través d’este acte, el retrocés que suposarà l’aplicació d’esta Llei en quant a la pèrdua de les competències i serveis que contribueixen de forma decisiva al benestar de la ciutadania i a la millora de les condicions de vida. Així mateix s’aportaran alternatives per descentralitzar l’administració i generar les bases d’una administració local més transparent, democràtica, propera i accessible a la ciutadania.