Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha fet una primera valoració molt dura del decret-llei aprovat i publicat hui pel Consell per acabar definitivament amb RTVV. Segons Morera, “Fabra era un president poc legitimat, perquè no era el candidat a la presidència de la Generalitat i la poca credibilitat que podia tindre, l’ha anat perdent per no defensar el nostre finançament, per no reclamar més Inversions i per no reivindicar amb força, demostrant molt de servilisme i por. Hui, però, ha donat un pas més enllà i ha propiciat una mena de colp d’estat legislatiu, publicant un decret-llei per acabar amb RTVV de la forma més covard, més vil i més dictatorial”.

Morera ha assegurat que és “molt qüestionable tot el contingut del decret-llei, no es viu una situació d’emergència a RTVV, sinó que el que irrita i preocupa al govern valencià és que es viu una situació de normalitat, de democràcia, de pluralitat i de llibertat informativa, cosa que no ha passat des de que governa el PP en la Generalitat i des de que manipula RTVV. No és de rebut que no es puga esperar a fer el tràmit normal, en les Corts Valencianes, en la seu de la sobirania valenciana i hui Fabra, torna a demostrar que no és un president democràtic”.

Per al síndic de Compromís, “sembla molt greu tot el contingut del decret-llei i crida molt l’atenció que s’inventen una causa per a fer el nomenaments de càrrecs, per evitar el tràmit parlamentari, per evitar les Corts i per evitar la democràcia”.

“Després d’escoltar les justificacions del vicepresident Ciscar, el PP ja no pot enganyar a ningú amb la redacció del decret-llei, perquè la Junta General de la que parlen és el Consell, com bé diu la llei de la nova RTVV en el seu article 10.1, però la situació social creada, amb l’imminent desaparició de la radiotelevisió pública valenciana, fa que el Consell s’amague de les seues funcions i, a més, s’inventen un cas per a nomenar provisionalment els consellers i el director general de RTVV, sense comptar amb les tres cinquenes parts del parlament”, ha afegit Morera.

Morera ha declarat que el dia de hui, “les valencianes i els valencians, habitants d’un territori que està a Europa i en ple segle XXI recordaran, i recordaran per damunt de tot a un president covard i uns consellers còmplices que han fet un colp d’estat legislatiu i han imposat, per decret-llei, amb “manu militari”, segrestant la voluntat del parlament valencià com a dipositari de la sobirania valenciana, qui dirigirà RTVV per matar-la, per eliminar-la, per fer desaparèixer la nostra llengua del mapa comunicatiu valencià”.

El portaveu de Compromís ha insistit que el Consell “ha fet un ús no justificat del que és un decret-llei. Hui Fabra i tot el seu Consell passaran a les pàgines més negres i vergonyoses de la història política del País Valencià perquè sembla que la seua única funció és acabar amb l’autogovern i amb les institucions valencianes. Són els liquidadors de la nostra autonomia i no podem permetre que estos mal gestors i pitjors governants continuen cobrant per a destruir allò que tant de temps ha costat guanyar amb l’esforç de tot el poble valencià i, és més, si es tanca RTVV, s’incompleix la sentència de TSJ i s’incompleix una resolució judicial incomplint també l’article 118 de la Constitució, que parla de l’obligació del compliment de totes les sentències i resolucions fermes dels jutges i tribunals. No passarà massa temps perquè els culpables de tot açò responguen davant de la justícia i també del tribunal de la història, d’on eixiran culpable d’alta traïció al poble valencià”.

Des de Compromís han fet una crida a la participació massiva en les manifestacions convocades per a dissabte a les tres capitals valencianes i, de la mateixa forma, no descarten prendre totes les mesures parlamentàries i legals que calguen per fer front a esta nova cacicada del govern valencià.