Bota al contingut principal

El PP rebutja construir la comissaria de Vila-real i la caserna d’Almassora, duplicar la N-340, millorar accessos, els Rodalia al Maestrat, dotar de partida el Parador de Morella, la regeneració del litoral i les ajudes a l’agricultura i a l’exportació.

Els portaveus municipals de Compromís de tots els municipis lamenten “la desídia amb què el Govern de Rajoy tracta als nostres municipis” i exigixen als alcaldes del PP que “expliquen per què el seu govern oblida els nostres pobles”.

Els representants municipals de Compromís al llarg de les comarques de Castelló han lamentat la decisió del PP de rebutjar absolutament totes les esmenes presentades per la Coalició Compromís per a aconseguir un millor finançament en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2014. Així ho ha constatat el dictamen del PP conegut este matí a última hora, en la que es comunica que es desestimen totes les esmenes presentades. D’esta manera, els municipis de Castelló deixaran de rebre fins a 120 milions d’euros, que és l’import global de les esmenes presentades per la coalició en el conjunt de municipis.

En este sentit, el portaveu de Compromís en la ciutat de Castelló, Enric Nomdedéu, ha criticat que “el Govern de Rajoy ha negat partides com les ajudes a l’agricultura o per a millores de camins rurals de Castelló, així com les partides per a l’ajuda a l’exportació dels nostres sectors productius sol·licitades per Compromís. El PP de Castelló i de la província haurà de donar explicacions als ciutadans”.

En este sentit s’ha manifestat també el portaveu de Compromís a Vila-real, Pasqual Batalla, qui recorda que “la negativa del PP per a construir la Comissaria de Vila-real, millorar els accessos a la ciutat, desdoblar la N-340, l’estació intermodal o el pas subterrani per a la ciutat frenarà la capacitat de recuperació econòmica del nostre municipi”. “Els populars rebutgen també propostes socials, com la promoció de la lectura, o iniciatives culturals per a potenciar el Cineculpable o la Ciutat de Festivals”, afig Batalla.

En este sentit s’han posicionat també els representants de Compromís al Maestrat, ja que “el PP ha tornat a impedir un millor finançament per a aconseguir una xarxa de trens de Rodalia decent, que ens connecte amb la resta de comarques i també han rebutjat projectes de futur per al model turístic de l’interior com el Parador de Morella”.

Algunes de les actuacions rebutjades eren, segons els responsables de Compromís actuacions urgents per a garantir la seguretat dels nostres veïns, com les esmenes per a adequar els llits de rius i rambles com les del Torrent a Nules o la d’Alcalà.

El PP també ha donat l’esquena a la província en matèries com la regeneració de platges o de recuperació del litoral. “L’esmena perquè es concloga la regeneració de la platja d’Almassora ha quedat desestimada, a pesar de les promeses del PP”, lamenta el portaveu de Compromís a Almassora, qui tampoc ha vist ateses les peticions per al nou quarter de la Guàrdia Civil o la creació del centre d’interpretació del Millars.

En matèria de litoral també han quedat desateses les peticions per a la platja de Torre La Sal o el passeig d’Alcalà de Xivert.

“L’Executiu de Rajoy han donat una mostra de la seua incapacitat negociadora, la seua falta de voluntat per a arribar a acords i el seu escàs interés per la província de Castelló, ja que han rebutjat totes i cada una de les iniciatives presentades”, consideren des de Compromís.

De fet, també s’han rebutjat les iniciatives de Compromís de l’Alcora per impulsar l’espai cultural del Comte d’Aranda o la partida per posar en valor el Palau de Betxí.