Anar directament a les notícies

Compromís presenta en el jutjat de guàrdia una denúncia per prevaricació contra el Consell per la maniobra per controlar RTVV

Publicat el en Llibertat i Igualtat
 • El govern valencià va usurpar les funcions de la Junta d’Accionistes de RTVV que havia atorgat als liquidadors l’ens.
 • Aquesta acció judicial de Compromís se suma al recurs contenciós – administratiu davant del TSJCV.

El grup parlamentari Compromís va presentar ahir a la nit, al jutjat de guàrdia, una denúncia per via penal contra el Consell per entendre que hi ha prevaricació en la maniobra realitzada pel govern del PP per recuperar el control de RTVV.

Aquesta denúncia, dirigida a la Sala Civil i Penal del TSJCV per estar aforats dels membres del Consell, ha estat signada pels sis diputats de Compromís a les Corts i se suma a les accions judicials iniciades per la coalició amb la presentació d’un recurs contenciós-administratiu pel nomenament de nous consellers de RTVV.

Segons ha assegurat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “després de revisar tot el procediment realitzat pel Consell en els últims dies al voltant de RTVV hem pogut comprovar que el govern valencià en el seu afany per recuperar el control de l’ens públic ha comès una sèrie d’irregularitats en què nosaltres considerem que hi ha delicte”.

La denúncia de Compromís assenyala que “el 7 de novembre de 2013 el Consell, amb posterioritat a promulgar el Decret Llei 5 /2013, constituït en Junta General de la mercantil RTVV, SA va nomenar 5 membres del Consell d’Administració i designar el director general del mateix. Aquest nomenament el fa el Consell sense que s’haja produït el traspàs de poders de la Junta General, que actualment, com va reconèixer ahir el vicepresident Císcar en roda de premsa (s’adjunta àudio) està constituïda pel Consell de Liquidació de l’ens. Per tant, es produeix un nomenament de càrrecs públics, els consellers de RTVV, SAU, per un òrgan manifestament incompetent per a això, ja que el propi Decret Llei 5/2013 de 7 de novembre estableix com a òrgan de la mercantil a la Junta General, sense més, havent eliminat minuts abans el mateix Consell en aprovar el decret llei, la previsió de la Llei 3/2012, de 20 de juliol, l’article 10 de la qual establia que la Junta General estava constituïda pel Consell”.

En definitiva, el propi Consell es va inhabilitar com a Junta General amb l’aprovació del Decret Llei i minuts després es va erigir en Junta General, sense cobertura legal, nomenant als nous consellers i director general, sense que en el temps transcorregut entre un acte i altre poguera haver-se produït un traspàs de poder de la Junta de Liquidació constituïda en Junta General, al Consell perquè aquest poguera legalment constituir-se en Junta General de la societat mercantil.

Quina és la motivació del Consell per a aquesta sèrie de canvis legislatius? En dimitir els consellers en el seu dia proposats pel PP el Consell d’Administració va quedar constituït per consellers nomenats per altres partits no afins al Consell. La urgència del govern valencià de recuperar la possibilitat de control sobre els òrgans directius, els va portar mitjançant el Decret Llei 5/ 2013 a eliminar com a Junta General a la Llei 3/2012 perquè no hi haguera dubte que la Junta General estava constituïda per la Junta de Liquidació. Així les coses, els liquidadors es van presentar a les instal·lacions de TVV de Burjassot i els van dir als membres del Consell d’Administració que no podien actuar i que la representació la tenien ells com a Junta General i únics accionistes. Testimonis d’això són els membres del Consell d’Administració, entre ells, l’elegit a proposta de Compromís Rafael Xambó. La improvisació, els nervis que RTVV estiguera emetent de manera lliure i sense pressions polítiques va portar al Consell constituït en Junta General, al nomenament dels nous consellers i del nou director, en frau de llei per burlar les majories qualificades que la Llei 3/2012 exigeix per al nomenament d’aquests membres. Les seues pròpies martingales legals els van portar a arribar a cometre l’il·lícit penal que denunciem.

El fet que no s’haja produït el traspàs de poder de la Junta General (Junta de liquidació) al Consell, situa els membres del Consell que van participar en la decisió i als consellers nomenats que hagueren acceptat el càrrec en l’il·lícit penal, donat que es van constituir en Junta General sense poder ser-ho, en establir la legislació exposada que la Junta General està constituïda pel Consell de Liquidació de RTVV usurpant d’aquesta manera una potestat aliena i procedint a uns nomenaments sense els requisits legals i adoptant una resolució sabent de la seua injustícia.

Segons ha explicat Oltra, “el govern valencià s’ha arrogat un poder que no té i això està tipificat en el Codi Penal en els articles 404, 405 i 406 amb penes d’inhabilitació i de presó. Entenem que hi ha un delicte de prevaricació, un delicte de nomenament de càrrec públic sense els requisits legals necessaris i aquests són delictes greus contra l’administració pública que hem portat al jutjat de guàrdia”.

Esperem que els tribunals investiguen aquests fets en els quals els membres del govern valencià que van participar d’aquesta decisió i les persones que van acceptar el càrrec de consellers de RTVV són els que estarien afectats per aquest delicte i per tant els que haurien de respondre davant la justícia.

“Les presses són males conselleres i en aquest cas no han pogut suportar l’ànsia que els ha produït veure que hi havia uns informatius a la ràdio televisió pública que per primera vegada en més de 20 anys els criticaven. D’aquesta manera, el govern del PP ha entrat en una espiral d’improvisació i pressa que l’ha portat a cometre unes irregularitats tals que han sobrepassat el frau de llei i des de Compromís creiem que ja estan en l’àmbit del delicte”, ha conclòs Oltra.

 • Pedro Almudever

  Espere que els tribunals resolguen aço prompte i no quan ja estiga tot desmantellat.
  Tene molte pressa i molt interes en desmuntar la RTVV.
  Eço es una gavinetada en tota regla.

 • vicente gonzales

  estoy con tigo oltra

 • Fran

  Ara???

 • remigio III

  Esta es l'hora de Compromís. No cal explicacions ja. Ara toca lluitar per allò que mai deuríem d'haver perdut : La dignitat d'un País que vols ser-ho. Es l'hora de reconèixer el voltor sota la disfressa de gavina.

 • Tio pepe

  Per l'amor de la mare de deu, Mònica i companyia, no vos rendiu i, quan els caçeu… feu-los-ho pagar TOT.

 • Joan Fuster

  Açò es el que cal fer denúnciar judicialment les irregularitats i els delictes.

  Aquestos no volen una televisió en valencià, ni que siga una tele que els balle el caldo. Ni que siga una titella propagandística a les seues mans.

  A Madrit acusen TV3 i les escoles catalanes del catalanisme independentista. A les Illes acusen els mestres (les escoles també). Ací han clos TV3, persegueixen els que parlem valencià, persegueixen Acció Cultural, ens acusen permanentment de catalanistes. Retolen en castellà ajuntaments alacantins valencianoparlants (la Diputación de Alicante, entitat vergonyant).

  La programació de Canal Nou era prou supèrflua, però estava feta en valencià almenys i això ja es prou per enfadar-se.

  Hi ha que denunciar públicament, que la Generalitat no la governava Zapatero i per tant no poden acusar aquest d'ésser el responsable de la ruïna econòmica de les institucions valencianes governades des de fa molt anys pels peperos.

  Ara bé, el suport incondicional als treballadors de la tele en aquestos durs moments, no ens ha de deixar de fer reflexionar sobre el perquè els valencianoparlants també han estat votant a ciutats i pobles aquesta formació política: el PP tants anys.

  La societat valenciana s'haurà de fer mirar cap on va. I Compromís ha de tindre clar que abraçar posicions que la gent no vol, no ens durà a enlloc.

  Si pensem que la gent vota pensant que han tancat una tele ès que no coneguem el vot de la gent.

  A Catalunya i el País Basc les posicions que governen no son ara per ara la possició de Compromís.

  Mirem bé que diguem a la societat valenciana i en qui ens juntem si volem regir duraderament els destins dels valencians.

  Governar en valencià és una emergència !

 • Noticia del 21 octubre que curioso ¿no? ya se intuia que se la cargaría Rosa Vidal –> http://rtvv24h.blogspot.com.es/2013/10/garrigues-

  Fabra envasa al vacio RTVV —> http://rtvv24h.blogspot.com.es/2013/11/alberto-fa

  El páramo —> http://rtvv24h.blogspot.com.es/2013/11/paramo.htm