Bota al contingut principal

La Coalició lamenta que el PP abandone estes comarques de l’interior i que els seus representants renuncien a presentar esmenes que milloren la qualitat de vida dels seus ciutadans.

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat que “els Pressupostos Generals de l’Estat per 2014 són un nou insult a la ciutadania del Camp de Túria i els Serrans, ja que estan un any més discriminant, un any més perjudicant i un any més castigant els ciutadans i ciutadanes, que reben al voltant de 100 euros menys per habitant que la mitjana estatal”.

Baldoví ha realitzat estes declaracions durant una reunió de treball que ha mantingut amb el portaveu de la Coalició en estes comarques de l’interior, Paco García Latorre.

El diputat de Compromís-Equo ha indicat que “reclamem unes inversions que entenem que són necessàries per a estes comarques en àmbits com la depuració d’aigües, agricultura, medi ambient i reforestació de les zones afectades pels catastròfics incendis de 2012. No entenem l’actitud del PP en negar-se a presentar ni una sola esmena, perjudicant els interessos dels més de 120.000 veïns que viuen en els municipis d’estes comarques de l’interior”.

Segons García, un dels problemes que afecten a El Camp de Túria és la depuració de les aigües residuals, amb una depuradora comarcal saturada i amb necessitat d’ampliar la xarxa de col·lectors que donen servei a les milers d’habitatges que hi ha construïdes i les previstes en els planejaments urbanístics, les quals necessiten una inversió que garantisca un servei de depuració adequat i suficient”.

Hi ha municipis amb urbanitzacions completes que encara seguixen sense tenir un sistema de col·lectors o de depuració que garantisca amb seguretat i la no contaminació del subsòl. Per això es requerix una inversió de 2 milions per seguir avançant a millorar estos serveis.

“També hem registrat una esmena per abordar el manteniment i gestió del parc Fluvial del Túria, una zona boscosa i de ribera del riu Túria que necessita ser conservada en condicions després de la inversió realitzada en la seva recuperació”. Per a això es reclama una dotació de 4 milions d’euros.

El portaveu comarcal ha indicat al mateix temps que “s’ha demanat una dotació extraordinària de 4 milions d’euros per abordar la recuperació, condicionament, prevenció i reforestació de les muntanyes afectades pels dramàtics incendis que van assotar a aquestes dues comarques l’any passat”.

“Alhora, que hem exigit la dotació d’una partida pressupostària de 4 milions d’euros per abordar les obres del Canal Principal de Llíria”. Unes obres compromeses des de fa anys i que s’han quedat a zero en la previsió del Govern per 2014.