Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha tornat a denunciar en el ple de pressupostos la marginació a la qual el govern de Rajoy ha condemnat al País Valencià, respecte a les inversions previstes per a 2014. El corró parlamentari de la majoria ha rebutjat les 175 esmenes parcials de Compromís, que demanaven una millora de la inversió xifrada en 1.020 milions d’euros.

El més cridaner, en opinió de Baldoví, “és que de les 4.000 esmenes que s’han presentat en total per als Pressupostos Generals de 2014, els 20 diputats i diputades del PPCV no n’han presentat cap i, damunt, no han abandonat la disciplina de partit per a votar a favor de les nostres esmenes. Doncs que sàpien, i així ho farem saber a les ciutadanes i ciutadans del País Valencià, que els parlamentaris del PPCV han votat en contra del rescat de l’AP-7, en contra dels trens de rodalies com el de Xàtiva-Alcoi, Vinaròs-Castelló o Gandia-Oliva-Dénia; en contra d’invertir en recerca, en agricultura, al medi ambient, en millora de carreteres o en infraestructures culturals i patrimoni històric. Eixa és la gran traïció dels 20 diputats del PPCV”.

Per a Baldoví, “els pressupostos de 2014 són un insult per al País Valencià, som el territori amb menys inversió i amb menys finançament per habitant de tot l’estat i, encara que representem el 10,8% del total de la població, el govern de Rajoy només rebrem el 6,2% de la inversió, perdem 450 milions d’euros i en comptes de rebre 1.055 milions, el nefast govern del PP, amb la complicitat dels seus diputats, ens deixen 605 milions per al territori valencià”.

En termes generals, el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha declarat que els pressupostos, “generen més misèria, més desigualtat i per això, no són els pressupostos de l’eixida de la crisi, en tot cas ho seran per als banquers, per als grans empresaris de l’Ibex-35 i per als defraudadors que empara el govern. Han retallat un 35% en sanitat, però només un 2% a la Casa Reial o un 3% a Defensa, i això diu molt del tarannà d’un govern”.