Bota al contingut principal

Ferri: “Les estadístiques anuals de l’INE tornen a demostrar que la Generalitat no està apostant per una política de canvi del model productiu”.

La Coalició Compromís ha denunciat que la Generalitat Valenciana torna a eixir molt mal parada en l’Estadística sobre Activitats en I+D que publica anualment l’Institut Nacional d’Estadística. En aquesta ocasió, es destaca que en 2012 la despesa total en I+D al País Valencià, entre administració i empreses, es va reduir en un 3,5% respecte al 2011, mentres que el personal dedicat a tasques d’investigació es va reduir en 1075 persones representant una caiguda del 5,4%.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “es tracta de la constatació del fracàs de la política del Partit Popular respecte a l’I+D. Més de 1000 investigadors i investigadores han perdut la seua feina en l’últim any. A més, el fet que altres territoris estiguen augmentant la seua inversió en I+D agreujarà els problemes de competitivitat que té l’economia valenciana per culpa de la desídia del govern de Fabra”.

El PP no pot continuar amb el seu discurs buit referent a l’I+D. Cal que demostren amb fets que aquesta és una prioritat per a la Generalitat i que es posen al dia en el pagament de les ajudes que endeuten a aquest sector per a que no es perda cap lloc de treball més en un àmbit tan important per al nostre futur com el de la investigació”, ha conclòs Ferri.

El grup parlamentari Compromís preguntarà en Les Corts al Conseller d’Indústria, Máximo Buch, com valoren aquestes dades i què pensen fer per revertir la situació.