Bota al contingut principal

El diputat autonòmic de Compromís, Josep Maria Pañella, ha revelat aquest dissabte que Aerocas, entitat concessionària de l’aeroport de Castelló, ha subscrit un contracte amb l’empresa IV Ingenieros Consultores SA amb una durada de quatre mesos pel qual paga 1.000 euros al dia per a la realització de documents tècnics i revisió periòdica de les instal·lacions, inaugurades en 2011.

Segons el contracte al que ha tingut accés la formació, signat a data 1 d’octubre de 2013, la concessionària, presidida ara per Patricia Llopis, contracta aquests serveis externs d’enginyeria per 30.000 euros mensuals. Per això, des de Compromís han criticat que s’externalitze aquest servei quan l’empresa “té una plantilla de treballadors, en teoria tècnics, molt ben remunerats”.

El diputat ha explicat que IV Ingenieros Consultores SA ha estat la beneficiària des del 23 de desembre de 2003 d’un contracte d’assistència tècnica, i només entre 2006 i maig de 2013 se li han abonat 11 milions, quan Aerocas, han recordat les mateixes fonts, “disposa de personal contractat en aquesta àrea”.

La diputada autonòmica de Compromís Mònica Oltra ha denunciat ja aquesta contractació, que s’ha anat “prorrogant de forma sistemàtica de manera mensual” i des de la coalició han indicat que IV Ingenieros Consultores SA és una de les empreses que formaven la UTE a la qual Carlos Fabra va adjudicar a dit el pla de viabilitat de l’Aeroport en l’any 1998.

L’altra empresa que va formar aquella UTE va ser Ingeniería de Castellón SA, l’administrador únic de la qual és Rafael Llopis, marit de la exsenadora del PP per Castelló Carmen Pardo i pare de l’actual directora d’Aerocas, Patricia Llopis Pardo.

En l’any 2012 IV Ingenieros Consultores SA va facturar a l’aeroport un milió d’euros i fins a maig de 2013 havia facturat 338.800 euros en concepte d’un contracte d’assistència tècnica per l’adreça d’obra.