Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el posicionament decidit del PP per tancar RTVV “no ha estat meditat, ni analitzat, ni comprovat i per això no són conscients del mal que poden fer a les valencianes i els valencians amb la desaparició de la nostra radiotelevisió pública valenciana. Per començar, el moment que siga efectiu el tancament, vora una dotzena de bancs podrien reclamar el pagament íntegre dels crèdits que té compromesos RTVV amb eixes entitats i que munten a mil milions d’euros”.

Per al síndic de Compromís, “es tracta d’un embolic de magnitud enorme. Els préstecs que han concedit les entitats bancàries podran executar-se en el mateix moment que es tanque RTVV i per tant, el govern valencià haurà de pagar vora els mil milions d’euros que deu a eixes entitats per les ampliacions de capital i la compra d’accions fetes pel Consell per a ser el màxim accionista de RTVV SAU”.

Les dades d’eixes quantitats estan registrades a la pàgina 14 de l’apartat de RTVV del Compte General de 2012 de la Generalitat Valenciana. A 31 de desembre de 2012, RTVV tenia préstecs per valor de 991.563.203 euros amb una dotzena de bancs de l’estat espanyol i europeus i tots estan avalats per la Generalitat Valenciana.

Per això, Morera ha insistit que el govern valencià, “en un exercici des responsabilitat, ha de reconsiderar la seua postura i ha de analitzar les propostes de viabilitat que han aportat els treballadors de RTVV perquè, si RTVV tanca, perdrem la nostra radiotelevisió, perdrà la llengua, perdran els pobles de l’interior, perdrà la nostra economia i, a més, el govern de Fabra generarà un nou i enorme forat econòmic en les arques valencianes, que ens portarà a una situació de caos total”.