Bota al contingut principal

El diputat del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui la manca de transparència del govern d’Alberto Fabra “que s’ha negat a facilitar cap dada davant les reiterades peticions per a què ens informe de les despeses per desplaçaments en taxi que ha carregat a les arques públiques el director del SERVEF, Felipe Codina”.

Segons ha explicat Ferri “a través de l’eina volemsaber.com que Compromís posa a disposició de la ciutadania per a poder traslladar les seues preguntes a l’administració rebérem una petició d’un ciutadà en què s’interessava per les despeses en taxi que el director del SERVEF, Felipe Codina, havia realitzat a càrrec de l’erari públic en els últims anys”.

“Després de traslladar esta pregunta al Consell, rebérem el passat mes de setembre una contestació en què no s’aportava cap dada de les que demanàvem i en què el govern del PP es limitava a citar la normativa que regula este tipus de despeses. Així que decidírem transformar esta pregunta parlamentària en una petició de documentació, a la qual l’executiu ens acaba de contestar negant-nos novament cap tipus d’informació”.

Per al diputat de Compromís “és vergonyós l’obscurantisme que practica el govern del PP negant informació a l’oposició i el més greu és què ens trobem en esta situació després d’haver escoltat reiterades promeses de transparència en boca del President Fabra i després de que el Tribunal Superior de Justícia haja condemnat en dues ocasions al Consell per vulnerar drets fonamentals dels diputats de Compromís en negar-se, sense cap justificació, a donar-nos la informació que reclamàvem, com van ser els casos dels contractes menors amb Gürtel i l’informe de Price Waterhouse sobre RTVV”.

“Esta nova negativa del govern de Fabra a facilitar la documentació que reclama l’oposició és un abús de poder en tota regla perquè impedeix que els diputats realitzem la nostra labor de control a l’executiu i el que fa és augmentar les sospites d’irregularitats en la gestió del director del SERVEF”.

Segons Ferri, “este cas és especialment greu ja que es tracta d’un suposat mal ús de diners públics que haurien d’anar destinats a formació i inserció laboral dels aturats per a revertir la greu situació de desocupació que patim els valencians”.

“Com venim denunciant des de Compromís, en esta manca de transparència està el germen de la corrupció. No permetre que els diputats de l’oposició puguem controlar el govern és la causa que en este país tinguem una corrupció tan generalitzada vinculada al PP”.