Bota al contingut principal

La pompa i el desplegament de tots els consellers i conselleres per escortar el president Fabra en la seua conferència d’aquest matí a Madrid, “no ha servit per a res”, segons el portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Enric Morera, qui ha assegurat que el president Fabra, “ha demostrat la seua incapacitat per dirigir el Consell i per defensar els interessos de les valencianes i valencians, cada dia més perjudicats per les polítiques nefastes del PP”.

Segons Morera, “el president Alberto Fabra hui a Madrid no ha reclamat res, no ha defensat els nostres interessos i no ha reclamat el deute històric que té l’Estat espanyol amb el País Valencià. La manca d’acció, el discurs pobre, insubstancial, desnodrit de reivindicacions, ens condemna a les valencianes i valencians a l’empobriment, a la misèria. Hui, Fabra ha anat a Madrid a demostrar que és un president que no està a l’altura de les circumstàncies, perquè hui calia dir veritats com a punys, calia reivindicar el deute històric, aprofitant la presència del president del Govern i no ho ha fet perquè no vol contradir a aquell qui mana en el PPCV i en la Generalitat, i que està a Madrid”.

A més de fer un discurs econòmic, “fluix, sense la reivindicació que ens cal, Fabra ha anat a traure pit a Madrid, ha volgut demostrar a Rajoy que és un alumne aplicat, que ha estat el primer en començar a desmantellar l’autogovern valencià i les seues institucions, per assegurar-se el lloc de candidat a governador civil, cosa que cada dia té més difícil”.

Per al síndic de Compromís, “les declaracions que ha fet Fabra de RTVV, confirmant que vol signar demà la pena de mort de la nostra radiotelevisió pública valenciana demostra que el president soterrarà RTVV des de la incapacitat a dialogar, a negociar i a estudiar els informes que li han facilitat. És viable RTVV i tenim un president que es nega a posar damunt la taula el diàleg, el consens per a fer-la viable, la qual cosa ens deixa molt clar que no ens mereixem els valencians i valencianes un president tan incapaç com Alberto Fabra”.