Bota al contingut principal

>Una major coordinació amb l’administració pública valenciana i escoltar als responsables culturals per a fer polítiques més efectives, han estat algunes de les propostes que ha llançat el candidat de la Coalició Compromís a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Enric Morera, a un grup de representants de la indústria cultural valenciana que s’han reunit amb ell este matí i també amb altres candidats autonòmics i també locals de València, com ara Joan Ribó i Consol Castillo.

Els representants de Compromís han aprofitat la trobada per a fer una repassada de totes les iniciatives que el grup parlamentari ha fet en la legislatura que ha finalitzat. A més a més, la reunió ha servit per a explicar els punts del programa electoral de la coalició valencianista, progressista i ecologista per a fomentar la indústria cultural valenciana.

Segons ha assenyalat Morera al finalitzar l’encontre, “en estos moments, molts artistes, molts creadors i molts professionals pateixen un apartheid que, en molts casos els obliga a anar-se’n fora del territori valencià, per això, des de Compromís anem a impulsar polítiques culturals fetes des del consens, escoltant al sector i fent cas a les seues reivindicacions”.

El candidat valencianista també ha incidit en què el sector cultural, “també és un àmbit de l’economia valenciana on s’han perdut molts llocs de treball i que cal recuperar i crear-ne de nous perquè tenim moltes possibilitats però això sols és possible des de governs compromesos amb la cultura, que és al mateix temps una riquesa i un benefici del qual ha de gaudir la ciutadania”.

Cal recordar que divendres passat, Enric Morera es va reunir amb programadors culturals i amb representants de grups de música en valencià, amb els qui el candidat valencianista ja ha manifestat el seu compromís.