Bota al contingut principal

El portaveu de la Coalició Compromís i candidat a la presidència de la Generalitat per esta formació, Enric Morera, considera que el País Valencià “té un problema d’infraestructures bàsiques, que faciliten la mobilitat de les ciutadanes i els ciutadans sense que això els coste diners i, a més a més, no es continue degradant el nostre territori”. I este problema, “ve de moltes dècades enrere, per culpa de les polítiques de marginació que hem patit per part dels diferents governs centrals del PP i PSOE, que no han atés degudament les necessitats de la societat valenciana”.

En este sentit, Morera ha recordat que les valencianes i els valencians, “continuen hui en dia pagant peatge per a creuar per la costa, de nord a sud el país, perquè no hi ha cap voluntat política d’alliberar l’AP-7 i acabar amb eixa injustícia que obliga a pagar per viatjar per carreteres que són nostres”.

El candidat valencianista ha fet estes declaracions al fil de les millores que s’han produït en vàries autopistes de l’estat, on han desaparegut els peatges troncals i s’han abaratit els trajectes. “Ací, a casa nostra, no es produeixen eixes millores i, a més a més, es continua pagant el mateix, que no deixa de ser una barbaritat”.

Per tot això, des de Compromís han exigit al govern central i a la Generalitat, “una acció immediata per fer justícia amb el nostre poble i això seria alliberar la pròxima setmana els peatges d’Oliva i de Benissa, per a compensar la incompetència de les administracions que no han estat capaces ni han tingut voluntat d’acabar les circumval·lacions que eviten les autopistes de pagament d’estes zones i que, també, provoquen greus problemes de trànsit”.

Morera ha recordat que l’any passat, va ser el grup parlamentari Compromís el que va portar el debat de l’alliberament dels peatges a les Corts Valencianes i el mateix president de la Generalitat, Francisco Camps, “es va comprometre en una sessió de control a començar el procés d’alliberament, però després de molts mesos, hem vist i comprovat que el PP no ha fet cap gestió, que tot continua igual i que sembla que eixa promesa ha estat una mentida més del president, qui ha pres el parlament valencià com un lloc on ha anat a mentir compulsivament”.

Compromís va presentar una Proposició de Llei per demanar a l’estat l’alliberament dels peatges valencians i el Consell va desestimar la proposta, al mateix temps, es desconeix si des de l’executiu valencià han fet alguna gestió per fer pública l’AP-7.