Bota al contingut principal

El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, considera que la posició número 40 d’Espanya en la classificació dels països més corruptes del món, caient 10 llocs de colp, “no és fruit de la casualitat, és fruit del treball continuat de tots aquells que han afavorit i encobert als corruptes, siguen polítics, siguen empresaris o siguen d’altres instàncies superiors de l’estat”.

Per al parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “la percepció que tenen els ciutadans de la corrupció en l’estat espanyol anirà a més, perquè el govern només està preocupat a fer lleis per a reprimir les protestes, per a emmordassar la democràcia. Es persegueix i es castiga al ciutadà crític, es fan noves lleis, s’arrangen els informes d’Hisenda o es tanquen televisions públiques, però no es persegueix ni es castiga al corrupte i la sensació del ciutadà és que, amb determinat carnet polític en la butxaca, es té total impunitat”.

Per tots aquests motius, el diputat de Compromís ha registrat una pregunta parlamentària perquè el govern central mostre el seu posicionament oficial sobre els resultats de l’informe de Transparència Internacional.