Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “les dades de l’atur a les comarques d’Alacant demostren l’autèntic fracàs d’unes polítiques que ens porten a l’estancament econòmic i que fomenten la precarització laboral i, en este sentit, és urgent un canvi de polítiques econòmiques que tornen a posar a les persones en primer lloc”.

Mollà s’ha referit així a l’augment de l’atur en més de 400 persones a les comarques d’Alacant durant el mes de novembre, una xifra que és encara més significativa si tenim en compte que a València i Castelló la taxa d’atur ha disminuït.

La diputada ha indicat que “no és casual que en un territori on s’ha desenvolupat de manera especial l’economia especulativa, que ha patit el desmantellament del teixit productiu i on s’han registrat uns dels índexs més alts de contractes temporals i precaris estiga patint ara les xifres més altes de desocupació”.

“En este sentit, les receptes austericides promogudes pel Govern central i autonòmic només aconsegueixen empitjorar la situació, ja que els descensos d’aturats que han registrat les altres províncies no es veuen acompanyats d’un augment de contractacions i el percentatge de temporalitat és superior al 90 per cent”, ha aclarit.

Per això, Mireia Mollà ha afirmat que “és absolutament necessari un canvi de rumb en què es posen en marxa polítiques de creació d’ocupació de qualitat i mesures per recuperar la nostra economia productiva, ja que mentrestant les comarques d’Alacant, greument afectades també per la manca d’inversions de les diferents administracions, seguiran sense eixir de la crisi”.