Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà i el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, han presentat hui les esmenes registrades alspressupostos de la Generalitat per a 2014 referents a la ciutat d’Alacant, unes esmenes que reclamen infraestructures fonamentals per al municipi i en les que es reivindiquen també projectes de calat per a la ciutat oblidats ara pel govern del PP.

Ignasi Bellido ha detallat que s’han presentat esmenes per aconseguir que la Generalitat assumisca la part que li pertoca del finançament del TAMper tal de garantir el futur d’este sistema vital de transport metropolità, esmenes per finalitzar les obres de l’observatori ambiental de la zona nord i, també, per realitzar les obres del túnel de la Serra Grossa.

Al mateix temps, Bellido ha explicat que s’han redactat esmenes per reclamar la finalització de les obres de l’accés sud d’Alacant per l’avinguda d’Elx, ja que esta actuació, paralitzada en abril, hauria d’haver finalitzat en el mes d’agost.El secretari local ha indicat que s’ha demanat que es finalitze la via Parc en el tram PAU II-Camí vell d’Elx.

En l’àmbit d’educació i cultura, Compromís ha exigit urgent reforma del centre Manjón Cervantes, a més de demanar una partida a rehabilitar elCinema Ideal i que puga ser convertit en subseu de la Filmoteca Valenciana. Quant a Economia, i Indústri, s’ha reclamat la execució d’unpla de reindustrialització per a l’àrea metropolitana d’Alacant.

Alhora, s’ha tornat a sol·licitar la construcció del tercer hospital metropolità d’Alacant, la construcció de la Ciutat de la Justícia, pendent des de fa anys, i la liquidació del deute de la Generalitat ambCasa Mediterráneo. 

Per la seua banda, Mireia Mollà ha explicat que “nosaltres instem al Govern valencià a assumir estes esmenes, però enguany tenim encara menys esperança de que siguen aprovades, si tenim en compte que el projecte de pressupostos de la Generalitat per a 2014 s’emmarca en un context de mentida i d’intervenció”. 

“D’una banda, hi ha mentides perquè les partides per a Benestar Social i Sanitat no han augmentat respecte a 2013, sinó que es congelen i baixen 400 milions d’euros, respectivament, i perquè preveu uns ingressos provinents de la venda de patrimoni, prop de 400 milions, que evidentment no van a complir-se”, ha destacat la diputada de Compromís, que ha recordat, a més, que “el Ministeri d’Hisenda ha reclamat al Consell una nova retallada de prop de 400 milions d’euros”. 

“Alhora, el fet que el secretari d’Estat explique que pensa controlar i intervenir directament els pressupostos de la Generalitat evidència que estem intervinguts de facto i que no podem tenir control del nostre Govern”, ha ressaltat Mireia Mollà, per a qui “Fabra no és el president del Govern valencià, sinó un delegat de Madrid a les ordres no ja d’un ministre, fins i tot d’un secretari d’Estat”.

“Hi ha mil motius per demanar la dimissió del Govern de Fabra i la convocatòria d’eleccions anticipades, però estos pressupostos per ells mateixos ja són motiu suficient per a fer-ho”, ha conclòs la diputada de Compromís.