Bota al contingut principal

Pañella diu que “tota mesura que disminuïsca la competitivitat de les exportacions castellonenques seria molt greu per al manteniment i creació de llocs de treball”.

Passat divendres, el diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví, i el diputat autonòmic d’aquesta formació, Josep Maria Pañella, es van entrevistar amb la direcció de la patronal ceràmica Ascer, “per tractar, ha explicat Pañella, dels problemes que es deriven de la intenció del govern espanyol de reformar el sector elèctric; i és que aquesta mesura, d’acomplir-se, perjudiciaria de manera greu el món ceràmic castellonenc”.

Pañella ha explicat que “a la reunió, que va passar un poc desapercebuda pels esdeveniments que van tindre lloc eixe mateix dia, amb el tancament de RTVV i les protestes corresponents, des de Compromís vam fer saber als empresaris ceràmics el nostre ple suport a la seua postura en relació amb aquestes mesures que vol prendre el govern del PP. Tenim molt clar que en aquests moments la indústria ceràmica és un dels pocs sectors que manté unes quotes elevades d’exportacions i de manteniment dels llocs de treball a les comarques castellonenques. Per això, tota mesura que perjudicara la seua competitivitat en els mercats exteriors resultaria molt perjudicial per a l’economia de les nostres comarques”.

El diputat de Compromís ha manifestat que “Joan Baldoví els va oferir el nostre suport al Congrés dels Diputats per mirar d’aturar una mesura com aquesta, tant perjudicial per a Castelló, i jo mateix els vaig fer saber la nostra voluntat d’impulsar des de les Corts Valencianes un front de rebuig a l’aprovació de les mesures que pretén dur endavant el ministeri d’Indústria del govern de Rajoy; i vam quedar a la seua disposició per a recolzar quantes mesures i gestions consideren que cal emprendre sobre el tema. I és que en aquesta qüestió l’interés de l’empresariat i del conjunt de la ciutadania castellonenca són coincidents, ja que estem parlant del manteniment i increment de les exportacions i, per tant, de la conservació i possible augment dels llocs de treball que genera aquesta indústria”.