Bota al contingut principal

El diputat de Compromís acusa el ministeri d’Indústria d’amagar-lo perquè assenyala directament el Castor i conclou que cal tancar-lo.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha exigit “que el ministeri d’Indústria faça públic, com es va comprometre a fer, l’informe de l’Institut Geològic i Miner sobre la relació entre el projecte Castor i els terratrèmols que han afectat la costa del Baix Maestrat i el Montsià”.

Pañella ha declarat que “l’ocultació d’un informe que, pel que s’ha sabut, fa ja un mes que està damunt de la taula del ministre, només pot voler dir una cosa: que l’informe, com era d’esperar, assenyala directament Castor com a responsable dels terratrèmols; i, sobretot, que demana el seu tancament com única manera d’evitar mals majors, és a dir, la repetició dels moviments sísmics i fins i tot la possibilitat que, en cas de reprendre’s els treballs de descàrrega de gas, pogueren assolir major intensitat”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “no hi ha res que puga tindre prioritat per damunt de la seguretat de les persones i dels seus béns, ni les inversions realitzades ni els permisos atorgats. Per això exigim al ministeri que faça públic d’una vegada aquest informe; i, si com imaginem, inclou la necessitat de tancament del Castor, faça seua aquesta resolució, mire si és possible legalment abstenir-se de pagar la indemnització, si ha hagut una actuació dolosa per part de l’empresa però que, cas contrari, es dispose a assumir les conseqüències de la decisió presa pel seu ministeri, encara que fóra per part d’un ministre d’un color polític diferent. Que no ens vinguen amb excuses, que si el PSOE, que si el PP. A nosaltres l’únic que ens interessa és la seguretat dels habitants del Baix Maestrat, tota decisió ha de quedar supeditada a aquesta necessitat”.